Hadde koder for angrepet

Mohamed Atta kalte World Trade Center for "Fakultet for byplanlegging" og Pentagon for "Kunstakademiet". Det avslører Attas medhjelper Ramzi Bin alshibh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går viste den arabiske tv-kanalen Al Jazeera et intervju med Mohamed Attas medhjelper Ramzi Bin alshibh, skriver det tyske bladet Focus. Bin alshibh har vært etterlyst av tysk politi siden terrorangrepene mot World Trade Center.

Bin alshibh kommer fra Jemen og jobbet i et datafirma i Hamburg. Han startet en bønnegruppe sammen med Atta og skal ha hjulpet vennene med planlegging, penger og pass før 11. september i fjor.

Kodeord

Al Jazeeras reporter traff ham i Karachi i Pakistan. Bin alshibh viser ikke ansiktet i opptaket. Han fortalte reporteren at Mohamed Atta og de andre terroristene hadde kodeord for bygningene de skulle ramme med passasjerflyene.

- Under planleggingen handlet det først og fremst om å holde cellene i kontakt med hverandre og med generalkommandoen i Afghanistan, til cellene var klare til å handle, sier han.

Terroristene bruke koder for ikke å bli avslørt. World Trade Center ble kalt Fakultet for byplanlegging, Pentagon ble kalt Kunstakademiet og Kongressen for Juridisk Fakultet. Bin alshibh hevdet at flyet som styrtet i Pennsylvania, egentlig skulle styrtes i Kongressen.

Ga kodet telefonbeskjed

Noen dager før angrepet ga Atta sin venn en kodet beskjed på telefon.

- Han sa: "Hva er to stokker og en strek med en kake på toppen?" Da visste jeg at det ble 11.9.

Deretter dro Bin alshibh til Pakistan og videre til Afghanistan for å varsle Osama bin Laden.

- Vi fulgte angrepet live og ba "sikt, sikt, sikt", sier Bin alshibh.

I sin siste mail til Bin alshibh før angrepet skrev Atta om 19 kandidater til høyere studier - de 19 kaprerne - og ba kameraten om å hilse til professoren - et kodeord for bin Laden.

Bin alshibh innrømmer at Al Qaida var ansvarlige for angrepene mot ambassadene i Kenya og Tanzania. Han ga et hemmelig tegn til angrepene i et tv-opptak. Da satt han foran et Afrika-kart og skjulte Kenya og Tanzania med hodet.

Planleggingen av 11.9. begynte mer enn to år før angrepet skjedde. Ramzi Bin alshibh hevder at han selv skulle ha vært en av kaprerne, men at han ikke slapp inn i USA.

HJALP TERRORISTENE:</B> Ramzi Bin alshibh
VENN: Mohamed Atta og Ramzi Bin alshibh jobbet tett sammen i terrorplanleggingen da de bodde i Hamburg.