- Hadde lager med sertifikater

Finansakrobaten hadde en bunke med uutfylte båtsertifikater i safen, sa vitne i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT: (Dagbladet.no): Trond Karem gikk til politiet med en navneliste over personer som skulle ha kjøpt båtsertifikat. I tillegg skal Kaarem ha funnet flere sertifikater i safen på kontoret til Christer Tromsdal.

Flere vitner i båtsertifikatsaken i Oslo tingrett har utpekt finansakrobat Christer Tromsdal, tidligere daglig leder i Aker Brygge Invest, som en edderkopp i saken mot Kjell Inge Røkke.

En av dem er Trond Kaarem (41), daglig leder i Linde-Group ASA og tidligere kompanjong med Christer Tromsdal på Aker Brygge.

Tromsdal skulle egentlig vitne på tirsdag, men ble droppet av aktorat og forsvarere.

Kontaktet politiet

Høsten 2000 tok Trond Kaarem kontakt med politioverbetjent Thomas Nilsen ved Oslo-politiet.

- Jeg hadde en tidligere kompanjong som jeg ikke var så glad i, og ønsket å gi politiet informasjon om ham. Jeg håper min informasjon bidro til at han ble dømt og slått konkurs, og ikke hadde det så bra etterpå, sa Kaarem.

Trond Kaarem har tidligere sagt til politiet at han mener finansakrobat Christer Tromsdal var den som fikk rettet søkelyset mot Kjell Inge Røkke i sertifikatsaken.

Til dette skal Tromsdal angivelig ha brukt journalister i Dagens Næringsliv - noe sjefredaktør i Dagens Næringsliv Amund Djuve har avvist. Også Christer Tromsdal har tidligere avvist dette overfor Dagbladet.

Tromsdal mener dette er en hevnaksjon fra Kaarems side, etter at han selv anmeldte Kaarem ham for falsk forklaring for en tid tilbake.

Så en bunke sertifikater

Trond Kaarem kuttet kontakten med politioverbetjent Thomas Nilsen etter å ha introdusert ham for Christer Tromsdal.

- Jeg hørte rykter om at Tromsdal skulle samarbeide med noen i politiet. Derfor valgte jeg å ikke kontakte Nilsen mer.

- Hvordan fikk du kjennskap til båtsertifikatsaken i første omgang, ville aktor Fredrik Ranke vite.

- Jeg begynte å jobbe for Christer Tromsdal på Aker Brygge 1. august 2000. I 2001 flyttet jeg inn på kontor vegg i vegg med Tromsdal. Den sommeren skjønte jeg at det var noe på gang. Da så jeg at to journalister Dagens Næringsliv var innom støtt, og at også Erik Øye var innom.

- Så du noen sertifikater, spurte aktor Susie Bergstrand?

- Ja, jeg så en bunke med sertifikater inne i safen på kontoret til Christer Tromsdal. Jeg så på det øverste av dem. Det var hvertfall ikke fyllt ut med noe navn. Jeg hadde hørt at Christer Tromsdal kunne ordne slike sertifikat. Han hadde også sagt det selv, forklarte Kaarem for retten.

Navneliste

- Var du i kontakt med advokat Andenæs eller noen ved hennes kontor om denne saken, ville aktor vite?

- Ja, det var jeg. Jeg møtte Røkke og Gjelsten i garasjen på Aker brygge ved en anledning, og sa at det var Christer Tromsdal som sto bak mye av dette. Røkke ba meg da kontakte hans advokat, noe jeg gjorde, sa Kaarem.

Trond Kaarem har tidligere forklart til politiet at han fant ei liste på kontoret til Christer Tromsdal på Aker Brygge med 40 navn på personer som skal ha kjøpt svenske båtsertifikater. Denne lista leverte han til politiet.

Ifølge Trond Kaarem skal Christer Tromsdal ha skrytt av at han tjente gode penger på å skaffe sertifikater til dem som ønsket det.

Christer Tromsdal.