Hadde levende krokodille i bagen

22-åring stoppet på toget fra Gøteborg.

I BAGEN:  Denne 75 centimeter lange krokodillen ble funnet i bagen til en 22 år gammel mann på toget fra Gøteborg. Foto: Tollvesenet
I BAGEN: Denne 75 centimeter lange krokodillen ble funnet i bagen til en 22 år gammel mann på toget fra Gøteborg. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Tollvesenet i Østfold beslagla i går ettermiddag en lys, levende krokodille på toget på vei fra Gøteborg til Oslo.

Den 22 år gamle eieren ville ha med seg kjæledyret hjem til Norge etter et utenlandsopphold, skriver NRK Østfold.

- Krokodillen ble oppdaget under en tollkontroll av en 22 år gammel mann på toget fra Gøteborg, forteller kontrollsjef i Tollvesenet, Wenche Fredriksen til Dagbladet.no.

Mannen hadde krokodillen i bagen, i et rør med luftehull.

- Da tolleren spurte hva han hadde inne i røret svarte han at det var en krokodille på 75 centimeter, sier Fredriksen.

Det 2,5 år gamle dyret var av typen Brilllekaimanen som tilhører alligatorfamilien.

Ifølge kontrollsjefen hadde mannen kjøpt krokodillen da han studerte i Polen. Nå skulle han flytte hjem og ville ha med seg kjæledyret. Tollvesenet leverte brillekaimanen til Mattilsynet, som ga den videre til reptilparken i Akvariet i Bergen.

- Der er de helt i fyr og flamme. De kommer hit i ettermiddag og henter den. Dette er en truet dyreart, og vi ønsker å gi den et bra liv, sier Tor Olav Aas i Mattilsynet til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer