Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde livsfarlig granat i beinet

Mandag måtte legene ved Bogotas militærsykehus bytte ut de hvite frakkene med skuddsikre vester. Den 19 år gamle pasienten på operasjonsbordet hadde nemlig en usikret granat i beinet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operasjonen går nok ikke igjen i mange lærebøker i medisin. Legene ved militærsykehuset i Bogota i Colombia hadde i hvert fall aldri opplevd maken. Den 19 år gamle soldaten Nicolas Sanchez ble kjørt til sykehuset i full fart etter at en medsoldat avfyrte en granatkaster ved et uhell, og traff Sanchez i det venstre beinet. Bare kjempeflaks førte til at ikke granaten gikk av.

- Det er første gang jeg har sett et slikt tilfelle, og det er første gang jeg har vært nødt til å bytte ut legefrakken min med en skuddsikker vest, sier doktor Ricardo Uribe til nyhetsbyrået Reuters.

Uribe er ansvarlig for sykehusets akuttmottak. Sammen med en annen lege og en bombe-ekspert fra politiet, opererte han granaten ut fra beinet til Sanchez.

- Vi var livredde, men hadde ikke noe annet valg enn å operere. Selve operasjonen tok bare tre minutter, men det virket som en evighet. Det farligste øyeblikket var da vi åpnet vevet i beinet for å trekke ut granaten, sier Uribe.

Det var bombe-eksperten som fikk jobben med å trekke ut selve granaten. Han tok den umiddelbart med til et øde område, og detonerte granaten trygt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media