VARETEKTSFENGSLET: Den drapsiktede 37-åringen ble framstilt for videre varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Politiet ønsket åtte nye uker, men retten bestemte fire. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VARETEKTSFENGSLET: Den drapsiktede 37-åringen ble framstilt for videre varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Politiet ønsket åtte nye uker, men retten bestemte fire. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Hadde med seg forklaringsnotat i retten

Sigrid-siktet (37) varetektsfengslet i fire nye uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 10.45 i dag startet fengslingsmøte av 37-åringen, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, i Oslo tingrett.

37-åringen nekter straffskyld for drapet og begjærer seg løslatt fra varetekt. Politiet mener han skal varetektsfengsles i åtte nye uker.

SISTE: Oslo tingrett har bestemt at siktede skal varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøkskontroll. Begge parter tok betenkningstid.

Rettsmøtet gikk for åpne dører med pressen til stede, men det er referatforbud fra møtet.

Siktede møtte selv i retten med en av sine forsvarere, Ida Andenæs. Han svarte på enkelte spørsmål i retten og hadde med seg et forklaringsnotat han leste fra og viste til.

37-åringen har siden han var inne til tvangsobservasjon ved Sykehuset Dikemark, nektet å forklare seg til politiet. Hans forsvarer, Karen Forbrigd, sier i dag til Dagbladet at han ønsker å forklare seg i saken senere i etterforskningen.

Siktede svarte på spørsmål rundt dette under fengslingsmøte i dag. Hans tilstedeværende forsvarer Ida Andenæs sier til Dagbladet at bakgrunnen for avhørsnekten er en grunnleggende mistillit overfor politiet. Hun sier at han ønsker å la seg avhøre igjen, men helst i et såkalt rettslig avhør og det med presse og media til stede.

Dagbladet kommer med mer.