Hadde med seg øks og kniv

Asylsøkeren hadde fått avslag på søknaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet bekrefter at asylsøkeren som gikk amok med øks på flyet mellom Narvik og Bodø hadde med seg en øks og tapetkniv ombord i flyet.

I tillegg hadde han en jaktkniv i bagasjen som var sjekket inn i flyets bagasjerom.

Mannen (34) som er fra Algerie, skal ha fått sin asylsøknad avslått, og oversittet hjemreisefristen på Borknes asylmottak i Kvæfjord.

Han forlot mottaket på lørdag, og politiet vet ikke hvor han har oppholdt seg før han dukket opp på flyet i dag morges

Ledelsen ved mottaket vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.no. 21 års fengsel

Han skal nå framstilles for lege for å fastslå hans psykiske tilstand. Deretter skal han avhøres av politiet. Han blir nå siktet for forsøk på å forvolde en luftfartsulykke.

Formelt siktes han etter straffelovens paragraf 148. Denne har en strafferamme på opptil 21 år, selv for forsøk. Minimumsstraffen er to års fengsel, eventuelt fem års fengsel hvis ugjerningen fører til død eller alvorlig skade, eller forsøk på dette.

Hogg til

Mannen gikk til angrep da pilotene var i ferd med å starte landingsprosedyrene. Da han hogg til styrmannen, havnet stymannen over stikka, og flyet stupte mot bakken. Mens piloten og to av passasjerene sloss for livet mot mannen, kom flyet så lavt som 100 fot (omlag 30 meter), før pilotene klarte å rette opp.

VÅPEN: Denne øksen hadde asylsøkeren med på flyet. Begge pilotene og en passasjer ble påført stygge kuttskader i hodet.
VIST FRAM: Våpenet ble vist fram av stasjonssjef Knut Danielsen under en pressekonferanse på Bodø politistasjon i ettermiddag.