STORE RESSURSER:  Politiet satte inn store ressurser på å leite etter to ukjente menn som skulle ha beskutt vekteren og finne ut av den bombelignende gjenstanden på Blindern. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
STORE RESSURSER: Politiet satte inn store ressurser på å leite etter to ukjente menn som skulle ha beskutt vekteren og finne ut av den bombelignende gjenstanden på Blindern. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.Vis mer

- Hadde med seg startpistol på vakt for å øke trygghetsfølelsen

Vekteren sier han fikk panikk da det gikk galt da han testet startpistol på jobb. - Han angrer dypt, sier forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NOKAS-vekteren i 30-årene som ringte alarmsentralen om at han var blitt beskutt på jobb natt til onsdag, har opplyst at han løy for å dekke over et uhell med en startpistol.

- Han prøvde å dekke over uhellet fordi han var redd for å miste jobben, sier advokat Trygve Staff til NRK etter å ha pratet med sin klient i arresten torsdag ettermiddag.

Overfor Dagbladet forteller Staff at hans klient har forklart at det var mannens private startpistol som ble brukt.

- Han hadde med seg denne på deler av vakta for å øke sin egen trygghetsfølelse. Da han skulle teste denne gikk det galt og det var da panikken kom, sier Staff til Dagbladet.

- Angrer dypt Mannen blir framstilt for varetektsfengsling fredag, siktet etter straffelocvens paragraf 166 for falsk forklaring. Strafferammen er to år. Vekteren erkjenner straffskyld, men sier han klient trolig vil begjære seg løslatt.

- Jeg vet ikke på hvilket grunnlag de ønsker å varetektsfengsle ham, sier Staff til Dagbladet.

Ifølge forsvareren er mannen dypt fortvilet og angrer på hva han har gjort.

- Han fikk brannmerker på armen og i ansiktet. Han skjønte det ville bli oppdaget at han hadde brukt våpen mens han var i uniform og på jobb, og at det ville skape problemer for arbeidsforholdet, sier advokat Trygve Staff.

- Han har sagt til politiet at han angrer dypt. Han har kone og barn og er opptatt av hvordan det vil gå med dem. Han angrer også på at han har bidratt til å skape frykt i samfunnet og for den store etterforskningen som ble satt i stand basert på hans forklaring, sier Staff til Dagbladet.

Den siktede vekteren, som tidligere er ustraffet og bor i Akershus, var på sin faste inspeksjonsrunde på Universitetet på Blindern, da han ringte sin alarmsentral om at han var beskutt av to ukjente menn.

Vekteren har jobbet for NOKAS siden 2013, ikke 2011 som selskapet feilaktig opplyste fram til i formiddag.

Tre tilfeller - med fysiske skader
Også ved to tidligere anledninger har vekteren meldt om angrep mens han har vært på jobb i samme område - den ene gang med kniv og den andre gangen med startpistol og tau.

- Han sier disse angrepene har vært reelle, sier Staff til Dagbladet.

Også ved disse sakene hadde mannen fysiske skader. Begge sakene er henlagt av politiet.

Hans forsvarer vil ikke kommentere spørsmål om andre forhold enn de fysiske skafene han pådro seg natt til onsdag - altså ikke om den falske bomben som lå plassert like ved der han meldte fra om det siste angrepet.