Hadde med seg to millioner kroner

Men fikk ikke gi dem til Gazas proteseverksted av israelske myndigheter.

INNESTENGT: Palestinske handikappede demonstranter var samlet foran grensa mellom Rafah og Egypt for to dager siden. Demonstrantene viste sin motstand til den israelske blokaden av Gaza, som nå også stengte ute en norsk delegasjon. Foto: Ibraheem Abu Mustafa/Reuters/Scanpix
INNESTENGT: Palestinske handikappede demonstranter var samlet foran grensa mellom Rafah og Egypt for to dager siden. Demonstrantene viste sin motstand til den israelske blokaden av Gaza, som nå også stengte ute en norsk delegasjon. Foto: Ibraheem Abu Mustafa/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Hele denne uka har Tromsø-ordfører Arild Hausberg, Ingrid Evertsen fra Berg kommune på Senja og Astrid Eriksen fra ungdomshuset Tvibit i Tromsø ventet på å komme inn i Gaza. I morges kom det endelige avslaget fra Israel:

- Avslaget fra høyeste hold i Israel meddelt oss fra ambassade, og det var ingen ankemuligheter. Bagrunnen var at dette ikke var humanitært nok for Israel, men det er jo en prestasjon i seg selv. Vi kommer ned som representanter for det som ble stor norsk innsamlingsaksjon, sier en skuffet Tromsø-ordfører til Dagbladet.

InnestengtHausberg, Evertsen og Eriksen har med seg en symbolsk sjekk på to millioner kroner, som de skulle utlevere protesesenteret i Gaza. Pengene er samlet inn fra det som ble en landsomfattende innsamlingsaksjon under Gaza-angrepet som varte i 22 dager.

- Hvis dette ikke er humanitært nok, så vet ikke jeg. Det er penger samlet inn fra folk i hele Norge. Men dette viser jo hvor innestengt og hermetisk lukket Gaza er. Det viser at gjenoppbyggingen ikke får satt i gang, sier Hausberg på telefon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer