Sjekkekurs:

- Hadde mitt første one-night-stand på sjekkekurs

«Markus» trodde han var for stygg til å få seg dame.

DEPRIMERT: Som 25-åring var «Markus» deprimert, og trodde han var for stygg til at noen jente kunne forelske seg i han. Foto: Amanda Strand Askeland / Dagbladet
DEPRIMERT: Som 25-åring var «Markus» deprimert, og trodde han var for stygg til at noen jente kunne forelske seg i han. Foto: Amanda Strand Askeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Markus» er 31 år og jobber som idrettsinstruktør. Han er fra Oslo og framstår som en selvsikker mann, som tar vare på seg selv.

Men sånn har det ikke bestandig vært. Han trodde helt til midten av 20-åra at han var for stygg til at noen kunne forelske seg i ham.

- Det hjalp jo ikke at jeg var den mest kvisete personen på hele ungdomsskolen. Store deler av ungdomstida handler jo om forvirring. Du prøver å forstå hvordan verden fungerer. Man ender opp med å enten slå seg til ro med å være «dum», eller tenke at du er stygg og det er ingenting du kan gjøre. De som velger alternativ to er sånne som bare gir opp. Sånne incels, sier «Markus» til Dagbladet.

«Incels» er medlemmer av en Internett-subkultur, bestående av stort sett heteroseksuelle menn som mener de lever i ufrivillig sølibat fordi de føler seg avvist fra fysisk kontakt med kvinner. Mange mener de derfor aldri kommer til å ha sex eller få barn.

- De går nok litt i den fella som jeg nærmet meg. Jeg vil si jeg var ganske «incel» da jeg var rundt 25 år, selv om jeg aldri hadde hørt om det ordet da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer