Hadde møte om tiltalen

Advokat Olav Braaten møtte Tore Tønne på hans kontor i Oslo fredag ettermiddag for å diskutere innholdet i tiltalen fra Økokrim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig fredag ettermiddag fikk advokat Braaten telefon fra assisterende Økokrim-sjef Erling Grimstad som opplyste at Økokrim ville reise tiltale mot Tønne for grovt uaktsomt bedrageri. Braaten dro deretter til Økokrims lokaler i Pilestredet. Etter en kort prat med Grimstad som orienterte om tiltalen, tok Braaten kontakt med Tore Tønne. De møttes på kontoret til Tønne Consult. Sammen gikk Braaten og Tønne gjennom tiltalepunktene.

Utenkelig

- Jeg kan bekrefte at vi hadde et møte, men hvordan Tønne reagerte, er både taushetsbelagt og ikke relevant nå, forteller Braaten til Dagbladet.

Nettopp fordi saken var omfattet av så stor offentlig interesse, var det viktig både for Økokrim og Braaten å formidle tiltalen overfor Tønne på en grundig måte.

Etter det Dagbladet erfarer, var verken Braaten eller Økokrims folk i nærheten av å tenke at saken kunne få et så tragisk utfall. Braaten, som har erfaring for at personer kan reagere kraftig på forkynnelsen av tiltalebeslutninger, mente det viktigste for Tønne var å komme hjem til familien. Det var også avtalen da de forlot hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer