Hadde narko-lager på cella

Narko-hundene stoppet på utsida av cella og markerte funn. Inne i trippeldrapsdømte Lars Grønnerøds nye hjem fant fengselsbetjentene et stort lager narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under en kontroll for en drøy uke siden at beslaget ble gjort. Lukta var så sterk at narko-hundene stoppet allerede utenfor cella til Lars Grønnerød, skriver VG.

Inne på cella fant fengselsbetjenter et stort lager av narkotika, trolig ment for salg til medfanger.

- Dette er et stor beslag i fengselssammenheng, og det er sjelden at vi beslaglegger så mange forskjellige typer narkotika samtidig, bekrefter narko-koordinator Svein Pettersen i Kriminalomsorgen Region Nordøst til VG.

Lang liste

Grønnerød står oppført med 81 saker i strafferegisteret, mange av dem narkotikaforbrytelser. Dette er noe av det som ble funnet på cella:

* 44 ecstasy-tabletter

* 6,4 gram amfetamin

* 3,7 gram hasj

* Minst åtte rohypnol-tabletter

* Flere tabletter av ukjent opprinnelse

Til sammen var Grønnerød i besittelse av over 100 brukerdoser narkotika, og det kan tyde på at det stoffet var tenkt til salg.

Flyttet

Hvordan stoffet havnet i fengselet er usikkert, men Grønnerød har bare vært ute av fengselet en gang etter at trippeldrapsdommen ble avsagt, skriver VG. Den 18. april fikk han lov til å rydde leiligheten sin i Oslo sammen med en slektning. Fengselet utelukker ikke at han kan ha klart å lure med seg stoffet under den anledningen, til tross for at han ble fulgt av to politimenn. Stoffet kan også være kastet over fengselsmuren.

Grønnerød soner nå på Ullersmo fengsel, samme sted som Per Orderud.

NARKO-LAGER: Lars Grønnerøds lager var trolig ment for salg, mener fengselsansatte.