- Hadde narkogjeld

Flere av vennene forteller at drapsofferet Stein Morten Mikalsen (40) skal ha pådratt seg narkogjeld, angivelig på 60 000 kroner. De fikk sjokk da politiet i går delte ut bilder av ham i narkomiljøet utenfor Oslo S.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er samtidig mistanke om at 40-åringen skal ha vært involvert i et større datatyveri, før han ble mishandlet til døde. Politiet holder alle muligheter åpne når det gjelder drapsmotivet. Et oppgjør etter en uoverensstemmelse om penger står imidlertid sentralt.

- Jeg fikk sjokk da politiet kom med bildene. Han brukte å være her nesten hver dag, så jeg mistenkte at noe hadde skjedd, sier Jimmy Martinsen (24).

Liket av Mikalsen ble funnet 1. mai i en plastsekk ved Alnaelva. I går hengte politiet opp bilder av 40-åringen i sentrum av Oslo.

Plastsekk

Mikalsen bodde i en leilighet i Brobekkveien 33, og ble drept i høyblokka ved Bjerkebanen før han ble lempet ned i ei bod i kjelleren. Innpakket i plast, ble liket flyttet til bredden av Alnaelva noen kilometer lenger øst på formiddagen 1. mai.

40-åringen er registrert med over 40 straffbare forhold, og er straffedømt 14 ganger for narko og vinning. Fjorårets skattbare inntekt var på 100 kroner.

Mikalsen bodde i 4. etasje, en etasje under leiligheten hvor et vitne nattetid for drøye tre uker siden så at to personer bar en livløs mann mellom seg gjennom en korridor og inn i heisen.

Oppsikt

Kvinnen er avhørt av politiet.

Få er mer vant til å miste venner og bekjente enn miljøet hvor Mikalsen vanket. Likevel vekker drapet spesiell oppsikt.

- Faen, er det han som er drept, utbryter en gammel bekjent.

Han sier at mannen på kort tid hadde opparbeidet seg ei stoffgjeld på over 60000 kroner. Politiet hadde beslaglagt dopet som han skulle tjene penger på.

- Det var ikke trygge folk han skyldte penger, en gjeng utlendinger. Til slutt ble de vel drittlei, sier 44-åringen.

SAVNER VENNEN: Jimmy Martinsen har flere ganger vært hjemme hos avdøde i blokka i Brobekkveien. - Jeg er sjokkert over at noen kan drepe en så snill fyr som Morten.