- Hadde Nav-direktøren ledet en privat bedrift, ville han vært sparket for lengst

Komiteleder Robert Eriksson (FrP) mener Tor Saglie for lengst burde hatt resultater å vise til.

VIL AVSETTE NAV-DIREKTØREN:  Lederen for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Robert Eriksson (FrP), syns det er på høy tid at Tor Saglie tar sin hatt og går.  Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL AVSETTE NAV-DIREKTØREN: Lederen for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Robert Eriksson (FrP), syns det er på høy tid at Tor Saglie tar sin hatt og går. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I 2006 og 2007 klarte ikke Nav å bruke alle budsjettpengene, men hadde et mindreforbruk på henholdsvis 131 og 253 millioner kroner. Nav fikk beholde disse midlene som ble overført til påfølgende år.

I tillegg har Stortinget tilført Nav til sammen 810 millioner kroner ekstra høsten 2008 og våren 2009 i rein krisehjelp.

- Siden 2006 har Nav fått om lag 1,2 milliarder kroner mer enn budsjettert. De har økt bemanningen mens Nav i samme periode har mistet kontrollen på antall ubehandlede saker og ventetida for brukerne er økt, sier stortingsrepresentant Robert Eriksson (FrP) til Dagbladet og utdyper:- Dette må vel vitne om en organisasjon som er helt ute av styring? De har fått mer penger for å løse problemene, mens resultatet har blitt at problemene har bare forsterket seg. Jeg forventer at Navs ledelse har såpass kontroll at de ikke kommer og ber om ekstrabevilgninger for 2010. Gjør de det, demonstrerer de det komplette kaos., sier Eriksson.

Eriksson leder arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget som 4. november innkalte statsråden og Nav-direktør Tor Saglie til møte om Nav-krisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer