- Hadde nok bevis til å tiltale Clinton

Det forelå nok bevis til å tiltale president Bill Clinton for falsk forklaring i forbindelse med Lewinsky-affæren, konkluderer en ny amerikansk rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- President Clintons lovovertredelser hadde en betydelig påvirkning på samfunnet, og påvirket folks syn på våre domstolers uavhengighet, konkluderer Robert Rays undersøkelse, melder nyhetsbyrået AP.

Han har ledet et utvalg som har gått igjennom hele Lewinsky-affæren, og utvalget mener tidligere president Bill Clintons innrømmelse støtter deres konklusjon.

- Clinton innrømmet at han med viten og vilje ga misvisende svar på spørsmål om sitt seksuelle forhold til Monica Lewinsky, skriver Ray i sin konklusjon.

Clintons forlik

President Bill Clinton benektet først at han hadde hatt noe seksuelt forhold til Monica Lewinsky, og at han ikke kunne huske å vært alene med henne.

Clinton risikerte en tiltale for falsk forklaring og for å hindret etterforskningen i saken, helt fram til sine siste dager som president.

Først da Clintons advokater inngikk et forlik med Ray, kunne USAs president være sikker på at han slapp tiltale. Som gjenytelse måtte Clinton innrømme at han hadde løyet under ed om sitt forhold til Monica Lewinsky, og han måtte levere inn advokatlisensen for fem år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer