Hadde også «bombe» i kommunestyresalen

Tidligere strutsebonde varetektsfenglset i tre uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere strutsebonden (58) som truet ordføreren i Grong med startpistol under kommunestyremøtet i går, er varetektsfengslet i tre uker.

Ifølge Namdalsavisa hadde mannen med seg en gjenstand i dokumentkofferten, som skulle forestille en bombe. Derfor la Stjørdal og Verdal tingrett til grunn at mannen hadde planer om å ta hele kommunestyret som gisler.

«Bomben» hadde elektriske ledninger som skulle ligne en tennmekanisme, men ikke noe sprenglegeme, har de første undersøkelsene vist.

Den første uka i varetekt har mannen brev- og besøksforbud av hensyn til etterforskningen.

Situasjonen oppstod i det ordfører Erik Seem skulle heve kommunestyremøtet i Grong i går.

- Klokka var like før 21, og jeg var i ferd med å avslutte møtet. Jeg så at mannen reiste seg fra tilhørerplass med en bunke papirer, fortalte ordfører Seem til Dagbladet.no i går kveld.

- Det så ut som mannen hadde tenkt å dele ut papirene til kommunestyrerepresentantene, men jeg vurderte situasjonen slik det var korrekt å avslutte møtet som planlagt, og at rådmannen og jeg gikk bort for å prate med mannen.

Da trakk 58-åringen en startpistol og truet ordføreren. Mannen ønsket å redegjøre for trusler som han mener ordføreren skal ha kommet med overfor ham og hans familie. 58-åringen har ligget i en årelang konflikt med kommunen etter at strutsefarmen hans gikk konkurs. Les mer om den bitre striden.

TRUET OG FORSØKT TATT SOM GISSEL: Ordfører i Grong, Erik Seem. Foto: Trønderavisa
TRUET OG FORSØKT TATT SOM GISSEL: Ordfører i Grong, Erik Seem. Foto: Trønderavisa Vis mer

- Du har gjort så mye rart mot meg og min familie. Og truet med at det ville gå oss ille hvis jeg ikke la bort saken mot kommunen, sa mannen henvendt til ordføreren. Så trakk mannen en startpistol og sa at han mente alvor. Sekunder etter fikk Sp-politiker Stein Erik Granli, som er politibetjent ved Grong lensmannskontor, lagt mannen i golvet med hjelp fra et par andre av kommunestyrets medlemmer.

Ifølge Granli hadde mannen planer om å be alle, bortsett fra kommunestyret, om å forlate salen. Politiet har ifølge Trønderavisa tidligere i sommer fått tips om at mannen hadde planer om å gjennomføre en kriminell handling rettet mot kommuneledelsen, i håp om å få fokus på saken sin.

Alle som var i kommunestyresalen i går kveld, får nå tilbud om krisehjelp, melder NTB.