Hadde øks og kniv i bilen

BODØ (Dagbladet): Jørn-Are Andersen Sæle hadde både øks, flere kniver og et bordbein i bilen da han kom til festen der han drepte Linn Charlott Nesblom. Sannsynligvis drepte han 16-åringen i narkorus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapstiltalte 28-åringen kan ikke huske at han tok med seg noen av våpnene opp til leiligheten der Linn Charlott og hennes venner hadde fest.

I løpet av etterforskningen har Sæle fått se bilder av kniven som den 16 år gamle jenta ble drept med.

- Jeg kjenner igjen kniven, og vet jeg hadde en slik kniv liggende i bilen, forklarte 28-åringen i retten.

Han var egentlig på tur fra vorspiel hos brorens samboer og til en annen fest på Engavågen da han litt før klokken 22 denne lørdagskvelden fikk vite at Linn Charlott var på fest på Halsa.

- Jeg husker ikke at jeg snudde bilen, men jeg må jo ha gjort det etter at jeg snakket med Linn på telefonen, forklarte Sæle.

Rolig

Han husker lite av ankomsten til Halsa Gjestegård, og enda mindre av det som skjedde inne i leiligheten. Den drapstiltalte 28-åringen er rolig mens han forklarer seg i retten, og hans hukommelsessvikt virker oppriktig.

- Jeg vet at jeg andre ganger har fått hukommelsesproblemer når jeg har brukt både alkohol og tabletter, forklarte 28-åringen.

Han har fortalt at han i løpet av det siste døgnet før drapet tok fire tabletter av det legemidlet Rohypnol, at han røykte hasj dagen før, og at han drakk relativt mye øl hele lørdag.

- Jeg var ganske ruset, men klarte å gå selv. Jeg hadde drukket mye øl, og tablettene virket forsterkende på rusen, forklarte han.

Hemmelig forhold

28-åringen har fortalt at forholdet mellom han og den 12 år yngre jenta startet i påska 1998. Fram til september året etter skal de ha hatt et stabilt forhold som begge ønsket å holde hemmelig for Linns foreldre.

- Linn snakket om at vi skulle være i lag resten av livet, og jeg hadde etterhvert blitt veldig glad i henne, fortalte 28-åringen.

Den siste tiden før drapet begynte 28-åringen å mistenke Linn for at hun hadde et forhold til en annen. Antagelig var det noe av grunnen til at han dro til festen der han drepte henne med kniv.

Salten herredsrett har nå tatt lunsjpause, men vitneavhøret av Sæle fortsetter klokken 12.35.