- Hadde ordre om å skyte

NITTEDAL (Dagbladet): Thomas Knutsen (24) lente seg bakover og snudde hodet for å få betaling fra sin ukjente passasjer. I stedet skal han regelrett ha blitt henrettet med et nakkeskudd av 21-åringen fra Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Motivet skal ha vært påstander om transport av kokain i Oslo-området - og mistanke om polititysting, ifølge ubekreftede forklaringer i drapssaken.

Dette er 21-åringens versjon:
- Knutsen opplevde jeg som en hyggelig fyr i løpet av den korte tida i drosjen. Vi småsnakket på turen fra Solli plass til Rotnes i Nittedal, forteller 21-åringen i en politiforklaring som har rystet erfarne etterforskere.

- Jeg hadde fått ordre om å skyte drosjesjåføren av kameraten min, og det gjorde jeg, etter at jeg hadde bedt Knutsen stoppe, fortsetter 21-åringen.

Han sikter til den medsiktede 22-åringen når det gjelder den som ga ordren om henrettelse av Knutsen.

- Skulle bare skremme

Dette er 22-åringens versjon:
- Jeg benekter på det mest bestemte at det var planlagt å drepe Knutsen. Vi skulle bare skremme drosjesjåføren til taushet, hevder han.

22-åringen forklarer at han var på åstedet i Nittedal, utenfor drosjen - da det plutselig smalt inne i bilen.
- Jeg ble veldig overrasket, fortsetter 22-åringen som forklarer at han i utgangspunktet fulgte etter drosjen med Knutsen og 21-åringen ut fra Oslo. Vekselvis kjørte han foran og bak, samtidig som de to vennene skrev meldinger til hverandre via mobiltelefonen.

Mulig tyster?

Det er 22-åringen som forklarer at han sjøl drev med transport av kokain i Oslo-området - hadde tatt to- tre turer med start i fjor sommer. Etter hvert skal han imidlertid ha fått kalde føtter, truet av en påstått russermafia i Oslo.

Ifølge 22-åringens ubekreftede versjon skal Knutsen ha overtatt virksomheten, men det skal fram mot jul ha oppstått mistanker om at Knutsen samarbeidet med narkotikapolitiet, at han var en mulig tyster, stadig etter 22-åringens ubekreftede versjon.

Kastet våpenet

I den situasjonen skal 22-åringen angivelig ha fått beskjed fra den samme mafiaen om å skremme Knutsen fra det påståtte politisamarbeidet.

- Det var hensikten med turen til Nittedal natt til 27. januar, forklarer han.

Den øde bilveien på Rotnes skal ha blitt valgt tilfeldig, etter det Dagbladet får opplyst.

De siktede forlot åstedet sammen i en en leid Golf. En og en halv time etter drapet ble de tilfeldigvis stoppet av en politipatrulje i Sannergata mellom Torshov og Grünerløkka i Oslo.

Drapsvåpenet, som stammer fra et innbrudd i en forretning i Fredrikstad natt til 24. januar, er kastet i Drammenselva. Stedet er påvist for politiet.
Åstedsgranskerne fra Kripos, som foretok de første kriminaltekniske undersøkelsene på åstedet, skjønte ganske snart at dette var en drapssak som de sammen med taktiske etterforskere hadde svært gode sjanser til å oppklare. Bakgrunnen er at de fant et meget godt teknisk spor på dashbordet foran den drepte, nemlig prosjektilet.

Hvert enkelt våpen avsetter sine bestemte spor på prosjektilene som blir avfyrt. Våpenet som drepte Thomas Knutsen vil derfor kunne føres tilbake til nettopp prosjektilet på dashbordet gjennom prøveskyting.

Projektilene fra prøveskyting får da de samme merkene som prosjektilet i drosjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer