Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde permisjon -  nekter avhør

Bandidos-leder Lars Harnes hadde permisjon da Munch-museet ble ranet, men han nekter å la seg avhøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nicolai Heyerdahl

Lars Harnes er siktet for DnB-ranet på Aker Brygge 29. august. Politiet ønsker nå å avhøre ham om ranet av «Skrik» og «Madonna» helga før.

-  Min klient ønsker ikke å la seg avhøre om noe som helst, verken Aker Brygge- eller Munch-ranet, sier advokat Øystein Storrvik, som representerer Harnes.

Hadde permisjon

Lars Harnes soner en dom for kidnapping og mishandling i Oslo fengsel. Han er tidligere dømt for ran og vold. Han hadde permisjon søndagen Munch-ranet fant sted. Harnes slapp ut av fengselet på formiddagen, vel en halv time før kunstranet. Harnes hadde også permisjon helga etter, da han ble tatt på fersk gjerning etter ran av DnB på Aker Brygge.

Kilder i politiet understreker overfor Dagbladet at de ikke har noe konkret som knytter Harnes til kunstranet, men at de ønsker å sjekke hans bevegelser ransdagen.

FAKTA

Munch-ranet

Handlingen: To maskerte menn, en av dem bevæpnet med pistol, stormet inn i Munch-museet på Tøyen i Oslo klokka 11.10 søndag 22. august. Den bevæpnede raneren truet en kvinnelig museumsvakt med pistol mot tinningen. Den andre raneren rev ned maleriene «Madonna» og «Skrik». Tre til fire minutter seinere flyktet de sammen med en tredjemann i en mørk Audi.

Tekniske spor: Biter fra rammene på maleriene ble seinere funnet i Sars gate på Tøyen og ved Carl Berners plass. Fluktbilen ble funnet ved Sinsen tennisklubb klokka 14.57.

TIPS POLITIET: Telefon 22 66 48 00/01 eller kontakt nærmeste politimyndighet.

Sjekker Tharaldsen

Politiet støvsuger ransmiljøet på Østlandet. Derfor ønsker de å sjekke Petter Tharaldsen (32) opp mot Munch-ranet. Også Tharaldsen er siktet for ranet på Aker Brygge. Han er dømt seks ganger. I mai i fjor slapp han ut fra fengsel etter å ha sonet en dom på ett år og ni måneder. Politiet jobber også intensivt med å sjekke Tharaldsens bevegelser da kunstranet fant sted.

-  Jeg har ikke hørt noe fra politiet om at de ønsker å avhøre min klient om Munch-ranet, sier advokat Morten Furuholmen, som representerer Tharaldsen.

Som Dagbladet skrev i helga, har etterforskerne fått positive meldinger om biologiske spor.

Dagbladet kjenner identiteten til dem som nå er i politiets søkelys etter det spektakulære ranet av «Skrik» og «Madonna». Politiets hovedspor er fluktbilen. Sporene etter bilen, en Audi S4 stasjonsvogn, har ført etterforskerne til ransmiljøet på Østlandet.

Kobles til fluktbilen

Tre navngitte menn blir nå grundig sjekket opp mot ranet.

De tre mennene som er mest interessante for politiet, er alle tilknyttet ransmiljøet. Mennene, som alle er i 30-åra, blir koblet til ranernes fluktbil. Ifølge Dagbladets opplysninger skal alle tre ha vært i besittelse av fluktbilen som sto på en gård i Østfold i fjor sommer, og skal ha gått gjennom flere ledd før den havnet hos ranerne.

Politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved Oslo politidistrikt sier at politiet nå jobber med å finne ut hvem som har vært aktører i ranet:

-  Vi er i ferd med å sirkle inn miljøer. Men det kan ta tid.

NEKTER: Bandidos-leder Lars Harnes er siktet for Aker Brygge-ranet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media