Hadde pistol mot hodet

- Vi er syke, sønnen min kan ikke bli med, sa moren (49) til naboen som kom for å ta med seg sønnen (13) på tur til Gjøvik. Naboen ante ikke at kvinnen sto med en pistol rettet mot hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gisseltakeren tvang kvinnen til å jage bort naboen. Naboen blir et meget sentralt vitne til det meget brutale gisseldramaet på Bøverbru på Vestre Toten i Oppland torsdag. Ved 05.30-tida tok en maskert mann seg inn i våningshuset på en gård på Bruflat.

Sov

Moren har fortalt at hun hadde inntrykk av at gisselmannen sov da hun oppdaget ham i stua før klokka seks på morgenen. Men han våknet raskt og gjorde livet til et mareritt for familien. Han tvang den 13 år gamle sønnen til å binde sin mor (49) og far (47), før han stengte dem inne på badet. Også to naboer som kom på besøk under den sju timer lange gisselaksjonen, ble fanget i huset. Raneren stakk av med 60000 kroner i kontanter og mye sølvtøy.

Syke

Men naboen som kom for å ta med seg 13-åringen på en planlagt tur til Gjøvik, slapp unna.

Han ankom huset mellom kl. 11 og 12 og ringte på. Moren kom i vinduet og fortalte at de var blitt syke, og at sønnen ikke kunne være med. Mens hun sa dette, sto gisseltakeren og pekte mot hodet hennes med pistol. Naboen fattet ikke mistanke. Likevel blir han trolig et meget sentralt vitne for politiet. Også da telefonen ringte under gisseldramaet, ble moren i huset tvunget av gisseltakeren til å svare og avvise den som ringte, hele tida med våpenet mot hodet. Familien er nå gjemt unna av politiet.

Få svar

Politiet mangler ennå avgjørende svar i etterforskningen:

  • Hvorfor hadde familien så mye kontanter i hjemmet?
  • Visste gisselmannen at det fantes så store verdier der?
  • Har gisseldramaet noen sammenheng med ranet på en eldre mann på Raufoss tirsdag?
  • Hvorfor terroriserte gisseltakeren familien i sju timer, når han kunne stukket av med verdiene langt tidligere?