Hadde politi på dødslister

Politidrapsmann (55) bodde hjemme hos mamma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): – Han hadde dødslister over personer han ville ta livet av sier, en politikilde til svenske Expressen.

I dag ble det kjent at at den 55 år gamle mannen som skjøt og drepte en politimann (32), samt skuddskadde en annen, hadde et intensivt hat mot politi, forsvarsadvokater og myndighetspersoner.

Ifølge Aftonbladet.se skjøt og drepte 55-åringen politimannen med fire skudd i brystet.

- Han hadde samlet sammen våpen fordi han visste det skulle skje. Han ville ikke bli arrestert, sier politikilder til Expressen.

Utad skal mannen ha vært rolig og forsiktig.

- Han bodde hjemme hos sin gamle mor. Jeg så ikke så mye til han, sier en mann som bor i samme trappeoppgang som mannen.

Les også: «- Trappeoppgangen er nedsølt av blod.»

Expressen skriver at mannen ble dømt for drapet på en familiefar i 1994. Det var etter dette mannen skal ha utviklet hatet mot politiet.

- SKREMMENDE: Anna-Clara Callmaryd (26) fra Nyköping er nabo til åstedet der to politibetjenter ble skutt og en døde i Nyköping i Sverige i kveld. I går sa hun til Dagbladet.no at hun synes situasjonen var skremmende. Foto: Anna-Clara Callmaryd
- SKREMMENDE: Anna-Clara Callmaryd (26) fra Nyköping er nabo til åstedet der to politibetjenter ble skutt og en døde i Nyköping i Sverige i kveld. I går sa hun til Dagbladet.no at hun synes situasjonen var skremmende. Foto: Anna-Clara Callmaryd Vis mer

Det var like før klokka 17.30 i går at politidrapet rystet Sverige og byen Nyköping. Ifølge Expressen var imidlertid drapet ikke uventet fra gjerningsmannens side. Inne i leiligheten sin hadde mannen forberedt seg til strid da politiet kom for å arrestere ham.

Det var helsemyndigheter som først slo alarm til politiet. De spanet leiligheten en tid før de skulle pågripe han og sende han til psykisk tvangsbehandling.

- Han utgjør en fare seg selv og andre. Han hadde begynt å oppføre seg aggressivt i det siste, sier en politikilde. 

Aggressiviteten hans viste seg å bli fatalt for politimannen, som trodde han skulle på et helt vanlig rutineoppdrag.

- For oss var det et rutineoppdrag mot en psykisk syk mann. Det som skjedde er tragisk, sier pressetalsmann Lars Franzell ved politiet i Nyköping til Expressen.

I dag vil det være minnestund for den drepte politimannen med blant annet rikspolitisjef Stefan Strömberg, skriver Södermanlands Nyheter.

Hadde politi på dødslister
POLITIBETJENT DREPT: To politibetjenter ble skutt og en av dem døde etter en skuddveksling i Nyköping i Sverige i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer