Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde prostituerte hjemme. Flere hundre tusen forsvant

- Litt som i en «Exit»-episode.

TINGRETTEN: Hovedforhandlingen gikk over én dag i Drammen tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
TINGRETTEN: Hovedforhandlingen gikk over én dag i Drammen tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

En mann fra Drammens-området tok det skritt å anmelde to prostituerte han tok med hjem, etter at han oppdaget at flere hundre tusen kroner var borte fra safen hans etter besøket.

- Arven har forsvunnet. Dette er en enorm belastning, sa han i retten, ifølge Drammens Tidende (DT).

- Ikke veldig sjarmerende

De to kvinnene er 48 og 24 år gamle og fra Romania. Advokat Espen Wangberg, som forsvarer den eldste av dem, tror tyverier fra kunder av prostituerte skjer oftere enn man hører om.

FORSVARER: Espen Wangberg forsvarer den eldste av de tiltalte kvinnene. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FORSVARER: Espen Wangberg forsvarer den eldste av de tiltalte kvinnene. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Det kan hende dette er underrapportert. Dette dreier seg om hans renommé, og han framstår ikke veldig sjarmerende, sier advokaten til Dagbladet.

Han legger til:

- Det er litt som en «Exit»-episode.

Mannen nekter for å ha kjøpt seksuelle tjenester av de to rumenske kvinnene, og hevder han bare ønsket selskap. Men dette vil uansett ikke få følger for utfallet av rettssaken.

DRØY: NRK-serien «Exit» har premiere 27. september. Til VG sier serieskaper Øystein Karlsen at det nok er den drøyeste serien NRK noensinne har sendt. Video: NRK Vis mer

2000 kroner hver

Det var på seinsommeren i fjor at de tre involverte møttes på byen og endte opp hjemme hos mannen. Kvinnene skulle ha 2000 kroner hver.

- Jeg spurte om de ville være med meg hjem. Det sa de dessverre ja til, forklarte mannen ifølge DT.

Da kvinnene skulle dra fra boligen, sjekket Wangbergs klient mannens jakkelommer på jakt etter mer penger, og fant et nøkkelknippe. Hun romsterte så i huset, og fant slik flere nøkler og safen, forklarte hun.

Mannen på sin side forklarte at han på et tidspunkt skulle vise kvinnene noe han hadde i safen, og at 48-åringen så ham mens han hentet dette.

Etter dette husker ikke mannen noe før han våknet og så at safen sto åpen, ifølge ham.

Han forklarte at det lå konvolutter med 100 000 kroner hver i safen. Pengene stammet fra arv og salg av arvegods.

- Angret

Den 48-årige kvinnen hevder at hun ikke hadde til hensikt å ta store verdier safen, og at hun ble overrasket da tellingen skal ha vist 326 000 kroner.

Kvinnen fortalte at hun angret seg, men at det framsto som umulig både å returnere pengene og gå til politiet.

Noen dager seinere ble kvinnene pågrepet på en buss ut av landet, etter at politiets utlendingsenhet fant henholdsvis rundt 150 000 og 160 000 kroner på dem.

De to rumenerne har sittet varetektsfengslet helt fram til hovedforhandlingen, som var berammet over to dager, men som ble ferdig på én.

- Det var en veldig «plain» sak, med få vitner og lite uenighet. Det var bare uenighet om beløpets størrelse og hvorvidt de var én eller to om det, forklarer forsvarer Wangberg til Dagbladet.

Nekter skyld

Mens klienten hans tilsto å ha rundstjålet mannen, nektet hennes 24-årige venninne straffskyld, og hevdet at hun ikke hadde deltatt i tyveriet. Pengene som ble funnet på henne, stammer fra prostitusjonsvirksomheten, forklarte hun.

Den fornærmede mannen mener over en million kroner er borte, i tillegg til arvegull og andre fysiske verdier. Påtalemakten på sin side finner det bevist at utbyttet «bare» var på 326 000 kroner.

Mannen forklarte at han sliter psykisk etter hendelsen, og at hans økonomiske frihet er borte.

Aktor, politiadvokat John Ivar Johansen, la ned påstand om henholdsvis seks og sju måneders fengsel for 48- og 24-åringen, samt inndragning av pengene de hadde på seg.

Wangberg la ned påstand om fire måneders fengsel for klienten, mens 24-åringens forsvarer Bjørn Philipson ba om frifinnelse samt at hun beholder pengene som ble funnet på henne.

Dommen ventes i morgen.