TO PERSONER SIKTET: Kvinnens fostersønn (35) og en kamerat av ham (18) er pågrepet og siktet for forsettelig drap og medvirkning til drap. Foto: Roar Laugerud
TO PERSONER SIKTET: Kvinnens fostersønn (35) og en kamerat av ham (18) er pågrepet og siktet for forsettelig drap og medvirkning til drap. Foto: Roar LaugerudVis mer

- Hadde psykiske problemer

Mann (35) siktet for forsettlig drap og medvirkning på fostermor. 18-åring siktet for medvirkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge politiet sliter mannen (35) som nå er siktet for drapet på sin fostermor i Tvedestrand med psykiske problemer. Det melder Agderposten.

- Hans sykdom er kjent for oss. Vi har dannet oss et bilde av hva som har skjedd og hvorfor. Men jeg kan og vil ikke si noe konkret om det nå. Spesielt siden de to pågrepne ikke er avhørt. Undersøkelsene pågår fortsatt på stedet. Våre teknikere jobber på spreng, sier Politijurist Nils Anders Grønås til avisa.

Til Dagbladet sier Grønås at han ikke vil kommentere den siktedes psykiske helse.

- Alt jeg kan si er at disse to mennene er kjente for oss, sier han.

I tillegg til den 35 år gamle angivelige fostersønnen, er også en 18 år gammel mann pågrepet og siktet for medvirkning til drapet.

Forsettlig drap De to siktede ble ikke pågrepet på åstedet eller i umiddelbar nærhet til det. De ble heller ikke pågrepet sammen, men hver for seg med noen timers mellomrom.

- Pågripelsene skjedde uten dramatikk, forklarer Grønås.

Har de siktede sagt noe så langt?

- Nei, ikke annet enn det som ble sagt i forbindelse med pågripelse, sier Grønås, og legger til at han ikke ønsker å utdype ytterligere hva mennene skal ha sagt.

Han forteller at politiet foreløpig ikke har mistanke om at noen av de pågrepne skal ha vært beruset eller ruset.

- Har en formening Grønås opplyser overfor Dagbladet at begge de siktede samt flere vitner nå er på vei inn til avhør i Tvedestrand.

- Da vil de og blir spurt om hvordan de stiller seg til siktelsen. Den lyder på forsettlig drap og medvirkning til forsettlig drap, sier han til Agderposten.

Politiet vil vente til etter avhørene med å gi flere detaljer om saken, forklarer Grønås.

- Vi har en formening om hva som har skjedd, men den er på langt nær sikker. Dette er forhold vi vil komme tilbake etter avhørene, sier Grønås til Dagbladet.
Politiet fikk melding om drapet i boligen ved Holt Camping i Tvedestrand klokka 19.34 i går.

- Vi antar at drapet skjedde et sted mellom klokka 18.00 og 19.30, sier Grønås.
Branntilløp i boligen Det var et branntilløp i boligen som førte til at den døde kvinnen ble funnet.

- Vi fikk melding om at var et mindre tilløp til brann og rykket ut med et vaktlag. Da de kom frem og gikk inn i leiligheten fant de en person som var i en tilstand som gjorde at de valgte å gå ut igjen og kontakte politiet. Det var da ikke fare for brann, sier Svend Svendsen, brannsjef ved Østre Agder Brannvesen til Dagbladet.

Det er ifølge Grønås to boenheter i boligen der kvinnen ble funnet.

- Avdøde bodde i andre etasje, opplyser Grønås.

DREPT: Politiet fikk melding om drapet på den 57 år gamle kvinnen klokka 19.34 i går kveld. Foto: Roar Laugerud
DREPT: Politiet fikk melding om drapet på den 57 år gamle kvinnen klokka 19.34 i går kveld. Foto: Roar Laugerud Vis mer