Hadde pytonslange som kjæledyr

En 26-åring er dømt for røyking på fly og for å ha hatt en pytonslange som husdyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var søndag 14. juni i fjor at 26-åringen fra Stavanger ble tatt på fersk gjerning mens han røykte på et av toalettene på et SAS-fly fra Rhodos i Hellas til Stavanger lufthavn, Sola. 26-åringen, som ble anmeldt av flyselskapet, erkjente straffskyld.

Pytonslagen ble funnet under en politirazzia hjemme hos den kriminelle 2. mars i fjor. 26-åringen forklarer at han fikk slangen bare to dager før politiet banket på døra.

I Stavanger tingrett er 26-åringen dømt til fengsel i fem måneder. 90 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år.

26-åringen har vedtatt dommen. Dommen omfatter en rekke kriminelle forhold som økonomisk kriminalitet, brudd på narkotikalovgivningen og våpenloven.

Tysting 26-åringen er straffedømt en gang og bøtelagt en rekke ganger. Selv om han har vedtatt dommen, uttalte han i tingretten på dommernes spørsmål at han ikke ville i fengsel. Bakgrunnen er at han angivelig ikke har noen høy stjerne blant medinnsatte bak murene.

- I stort sett alle fengslene rundt her sitter det noen som mener jeg har tystet på dem, forsetter 26-åringen.

Tingretten skriver at allmennpreventive grunner tilsier en streng reaksjon. Da det ikke framgår at 26-åringen har pådratt seg nye forhold den seinere tida, er det håp om at en deldom vil bidra til å avholde 26-åringen fra ytterligere kriminelle handlinger, ifølge tingretten.