Hadde Rema og Rimi som vaskekunder - tappet selskapet

Bobestyrer mener at eierne av Tveita Renhold tømte selskapet for verdier før det ble slått konkurs.

TAR ARREST I VERDIER: Bobestyrer får fullt medhold i å ta arrest i verdier tilhørende både Yogathas Rasmanikcam (bildet) og hans kone på til sammen nærmere to millioner kroner. Fredag skrev Dagbladet om Sharma Maneswori (35) som vasket for Rema 1000 og Rimi, uten å få noe betalt.
Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET
TAR ARREST I VERDIER: Bobestyrer får fullt medhold i å ta arrest i verdier tilhørende både Yogathas Rasmanikcam (bildet) og hans kone på til sammen nærmere to millioner kroner. Fredag skrev Dagbladet om Sharma Maneswori (35) som vasket for Rema 1000 og Rimi, uten å få noe betalt. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag skrev Dagbladet om Sharma Maneswori (35) som vasket for Rema 1000 og Rimi, uten å få noe betalt.

Maneswori hadde jobbet for Tveita Renhold i nærmere ett år, da det ble slått konkurs.

Overfor Dagbladet har Tveita Renhold bekreftet at Maneswori ikke har fått betalt. I tillegg kom det fram at de ansatte fikk ulovlig lav lønn. De nærmere 30 ansatte vasket for blant annet 22 Rema 1000-butikker, og ifølge eieren hadde renholderne en timelønn på 115 kroner. Dette er langt lavere enn den lovpålagte minstelønnen som er 161,17 kroner i timen.

Rema 1000 sier de er «ført bak lyset».

STOLTE PÅ SJEFEN: - Jeg var naiv. Jeg stolte på ham. Men jeg trodde aldri han kom til å lure meg for alle pengene, sier nepalske Sharma Maneswori (35). Siden september har hun vært ansatt i Tveita Renhold og vasket for blant annet Rimi på Haugerud og ved Rema 1000-butikken i Universitetsgata i Oslo. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
STOLTE PÅ SJEFEN: - Jeg var naiv. Jeg stolte på ham. Men jeg trodde aldri han kom til å lure meg for alle pengene, sier nepalske Sharma Maneswori (35). Siden september har hun vært ansatt i Tveita Renhold og vasket for blant annet Rimi på Haugerud og ved Rema 1000-butikken i Universitetsgata i Oslo. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer

Renholdsselskapet Maneswori jobbet for, Tveita Renhold, er nå slått konkurs, og advokat Erik Råd Herlofsen er oppnevnt som bobestyrer.

Tar arrest i verdier Nå har Oslo byfogdembete bestemt at konkursboet kan ta arrest i omfattende verdier hos eierne av Tveita Renhold.

Hos Brønnøysundregistrene er det kona til Yogathas Rasmanikcam som står oppført som daglig leder og styreleder, men ovenfor Dagbladet bekrefter Rasmanikcam at det er han som driver selskapet. Dette på tross av at Rasmanikcam ble ilagt toårig konkurskarantene juni 2012. Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Rasmanikcams kone.

Ifølge kjennelsen fra Oslo byfogdembete har Rasmanikcam og hans kone tømt Tveita Renhold for store verdier rett før selskapet gikk konkurs.

Tømte driftskonto DNB har opplyst at Rasmanikcams kone tømte en driftskonto for til sammen 957737 kroner rett før konkursen. I tillegg fikk en annen person utbetalt 630000 kroner rett før konkursen. Han står ikke oppført som arbeidstaker i selskapet, og «bobestyrer har ingen opplysninger som tilsier at overføringene er rettmessige».

«Bobestyrer kan vanskelig se at dette er uttak som har med driften av virksomheten å gjøre og uttaket framstår på denne bakgrunn som en ren tapping av selskapets konto», står det i kjennelsen, som gir bobestyrer fullt medhold i å ta arrest i verdier tilhørende både Yogathas Rasmanikcam og hans kone på til sammen nærmere to millioner kroner.

BETALTE IKKE: Nå bekrefter også Yogathas Rasmanikcam (43) fra Tveita Renhold at Maneswori ikke hadde fått betalt, men han sier dette skyldtes at Maneswori ikke har levert inn skattekort. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET
BETALTE IKKE: Nå bekrefter også Yogathas Rasmanikcam (43) fra Tveita Renhold at Maneswori ikke hadde fått betalt, men han sier dette skyldtes at Maneswori ikke har levert inn skattekort. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET Vis mer

Rasmanikcam og hans kone har ikke svart på Dagbladets henvendelser siden onsdag.

FÅR IKKE TAK I EIEREN: - Konkursen ble åpnet i forrige uke og vi er således fortsatt i bobehandlingens innledende fase, hvor vi forsøker å innhente mest mulig informasjon om virksomheten. Vi har foreløpig ikke lykkes i å få kontakt med ledelsen og har derfor ikke fått tilgang til regnskaper eller oversikter over ansatte eller eventuelle eiendeler, sier bobestyrer Erik Råd Herlofsen til Dagbladet. Foto: AINA JOHNSEN RØNNING/ADVOKATBLADET.
FÅR IKKE TAK I EIEREN: - Konkursen ble åpnet i forrige uke og vi er således fortsatt i bobehandlingens innledende fase, hvor vi forsøker å innhente mest mulig informasjon om virksomheten. Vi har foreløpig ikke lykkes i å få kontakt med ledelsen og har derfor ikke fått tilgang til regnskaper eller oversikter over ansatte eller eventuelle eiendeler, sier bobestyrer Erik Råd Herlofsen til Dagbladet. Foto: AINA JOHNSEN RØNNING/ADVOKATBLADET. Vis mer