- Hadde russergrensa gått ned til Akershus, tror jeg utfallet ville blitt annerledes

Kirkenes-verftsjef om norske Russland-sanksjoner.

INDUSTRISJEF: Greger Mannsverk viste i 2008 Jonas Gahr Støre og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov rundt på Kimek i Kirkenes. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB SCANPIX
INDUSTRISJEF: Greger Mannsverk viste i 2008 Jonas Gahr Støre og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov rundt på Kimek i Kirkenes. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utenriksminister Børge Brende (H) varslet i går at Norge vil følge EUs sanksjoner mot Russland som følge av landets støtte til de prorussiske opprørerne i Ukraina.

De nye sanksjonene blir beskrevet som langt mer alvorlige enn tidligere tiltak, og det er ventet at de også vil kunne ramme økonomien i vestlige land. De norske sanksjonene må først behandles av Stortinget, men de vil etter alle solemerker gli gjennom. Det får Greger Mannsverk, administrerende direktør ved verftet Kimek i Kirkenes, til å reagere kraftig.

- Tiår med godt samarbeid med Russland kan bli ødelagt over natten, sier han til Dagens Næringsliv.

- Samarbeidet kan stoppe Til Dagbladet sier Kimek-sjefen at omtrent 50 prosent av verftets virksomhet er rettet mot Russland. Han frykter konsekvensene av nye sanksjoner.

- Hvis de drar til hardt nok, risikerer vi at næringsamarbeidet og folk til folk-samarbeidet stopper, sier Mannsverk til Dagbladet.

- Det er nok lett for EU-land som ikke har grense til Russland å gjøre dette. Men vi er naboen deres. Da er det mer dramatisk, sier han. - Det er dessverre langt fra Løvebakken og til Finnmark. Hadde russergrensa gått ned til Akershus, tror jeg utfallet ville blitt annerledes, sier verftsjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer