ORDFØRER: Rune Øygard har forklart at han i lang tid har fungert som omsorgsperson for 15-åringen som har anmeldt ham for misbruk. Foto: Espen Røst
ORDFØRER: Rune Øygard har forklart at han i lang tid har fungert som omsorgsperson for 15-åringen som har anmeldt ham for misbruk. Foto: Espen RøstVis mer

- Hadde samleie mange ganger

Den 15 år gamle jenta har fortalt politiet om en rekke samleier med Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepsanklagene mot Ap-ordfører Rune Øygard i Vågå er mer alvorlige enn tidligere kjent.

- Det er snakk om samleier mellom ordføreren og min klient. Det er over en lang periode og det er mange samleier, sier 15-åringens bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal til Dagbladet.

Hun har avklart med den 15 år gamle klienten sin at Dagbladet kan viderebringe disse detaljene i hennes forklaring.

Ordfører Rune Øygard avviser alle beskyldninger om overgrep og nekter for å ha hatt seksuell kontakt med jenta. Ifølge advokaten, er det den kontante avvisningen av påstandene, og det at ordføreren ser ut til ikke å ta saken på alvor som gjør at hun nå går ut med dette.

- Dette er alvorlige seksuelle overgrep. Hvis de har tenkt til å bagatellisere dette, vil det slå
tilbake, sier Hjortdal.

Nå vil hun også skrive til politiet og be dem utvide siktelsen mot Øygard.

- Jeg vil be dem utvide siktelsen til også å omfatte misbruk av maktposisjon.

Hun viser til at Øygard selv har forklart at han har fungert som en omsorgsperson for jenta. I tillegg sitter han i en maktposisjon som ordfører i den lille bygda.

30-talls vitner Øygards forsvarer mener saken står svakere etter at politiet har avhørt opp mot 40 vitner i saken.

- Jeg kan ikke se at mistanken mot ham er styrket eller at det er kommet fram noe som underbygger siktelsen. Bortsett fra det  15-åringen har forklart er det ingen beviser i saken, sier Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

Hjortdal reagerer på Larsens uttalelse.

- Verken jeg eller forsvarer har lest de siste 18 avhørene. Hvordan kan hun uttale seg om vitneavhør før hun har lest dem, sier Hjortdal.

Vil tilbake Ordføreren har vært sykmeldt siden han ble siktet av politiet for overgrepene. I går ble sykmeldingen forlenget med enda ei uke. Ordføreren har sagt at han ønsker seg tilbake på jobb, men både fylkespartiet og Ap sentralt har bedt ham ta permisjon.

Nå har Ap-topp Raymond Johansen snudd i den saken. Larsen oppgir bevissituasjonen i saken og den lokale støtten han har fått som grunner til at han ønsker seg tilbake til jobb.

- Av hensyn til medieoppmerksomheten vil han ikke ta de mest framskutte posisjonene, som å lede kommunestyremøtene, selv. Det vil han overlate til varaordføreren, sier Larsen.