- Hadde samleier med åtteårig jente

En 33-åring er tiltalt for å ha hatt en rekke samleier med ei oslojente, som på det aktuelle tidspunktet var åtte-ni år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepene skal ha pågått over en periode på 15—16 måneder.

Tiltalen er tatt ut etter ordre fra riksadvokat Tor-Aksel Busch. Strafferammen er 21 års fengsel.

Bakgrunnen for at en lovparagraf med lovens maksimumsstraff er brukt i denne saken, er at jenta er under ti år, og at 33-åringen ved en rekke anledninger blant annet skal ha hatt vaginale samleier med henne.

Ifølge tiltalebeslutningen har 33-åringen, som er fra Chile, gjennomført en rekke grove sexovergrep mot jenta på to adresser i Oslo i perioden våren 2004 til juli 2005. 33-åringen skal ha vært en betrodd av jentas familie på det aktuelle tidspunktet.

Dommeravhør Det var imidlertid ikke før i 2009 at jentas nærmeste begynte å fatte mistanke om at hun kunne ha vært utsatt for seksuelle overgrep fra 33-åringen tre-fire år tilbake.

Oslopolitiet ble koblet inn i saken.

Jenta, som på dette tidspunktet var 13 og et halvt år gammel, gjennomgikk dommeravhør i Oslo tingrett. Dette skjedde 18. august 2009.

I dommeravhøret, som er på langt over 50 sider, forteller jenta om gjentatte overgrep som vaginale samleier og flere former for seksuelle overgrep fra 33-åringens side. Det er dette avhøret som står sentralt i grunnlaget for overgrepstiltalen.

Etterlyst 33-åringen ble deretter siktet av oslopolitiet og siden etterlyst internasjonalt.

26. juni i fjor ble 33-åringen arrestert i forbindelse med en grensekontroll i Slovenia.

Norsk politi ble underrettet.

33-åringen ble begjært utlevert, og 23. august kom han til Norge, der han ble satt i varetekt. Politiet vil ha ham i varetekt til saken kommer opp for retten.