Hadde sex i kirken

Organisten og kirketjeneren hygget seg med forbudt sex i kirken, da de ble tatt på fersk gjerning av klokkeren - som er gift med den kvinnelige kirketjeneren. - De har brakt kirken i et dårlig lys, sier biskop Rosemarie Køhn til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det pikante opptrinnet fant sted i en kirke i Gudbrandsdalen i november, og de to er nå permittert fra sine stillinger fram til påske.

Det var høylys dag da klokkeren fant kona i organistens favn inne i kirken.

Hamar-bispen Rosemarie Køhn reagerer kraftig på episoden, og sier til Dagbladet:

- Dette er et tillitsbrudd i forhold til menigheten. Det er et brudd på troskapsløftet, og er med på å bringe kirken i et dårlig lys.

- Det er en skjerpende omstendighet at det er personer i sentrale kirkestillinger lokalt som er involvert. Derfor har jeg valgt å reagere så hardt, sier Køhn.

Bygdesladder

Saken har naturlig nok vakt betydelig oppsikt i det lille samfunnet. Bygdesladderen har nådd så frodige høyder, at ordføreren i går ba om et møte med lederen i soknerådet for å bli orientert om saken. Men ordføreren vil ikke kommentere affæren overfor Dagbladet fordi de to ikke er kommunalt ansatte.

Biskop Køhn ble orientert om saken i desember, og har hatt samtaler med både organisten og kirketjeneren. Begge er nå sykmeldt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer