Hadde sex i kirken

Organisten og kirketjeneren hygget seg med forbudt sex i kirken, da de ble tatt på fersk gjerning av klokkeren - som er gift med den kvinnelige kirketjeneren. - De har brakt kirken i et dårlig lys, sier biskop Rosemarie Køhn til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det pikante opptrinnet fant sted i en kirke i Gudbrandsdalen i november, og de to er nå permittert fra sine stillinger fram til påske.

Det var høylys dag da klokkeren fant kona i organistens favn inne i kirken.

Hamar-bispen Rosemarie Køhn reagerer kraftig på episoden, og sier til Dagbladet:

- Dette er et tillitsbrudd i forhold til menigheten. Det er et brudd på troskapsløftet, og er med på å bringe kirken i et dårlig lys.

- Det er en skjerpende omstendighet at det er personer i sentrale kirkestillinger lokalt som er involvert. Derfor har jeg valgt å reagere så hardt, sier Køhn.

Bygdesladder

Saken har naturlig nok vakt betydelig oppsikt i det lille samfunnet. Bygdesladderen har nådd så frodige høyder, at ordføreren i går ba om et møte med lederen i soknerådet for å bli orientert om saken. Men ordføreren vil ikke kommentere affæren overfor Dagbladet fordi de to ikke er kommunalt ansatte.

Biskop Køhn ble orientert om saken i desember, og har hatt samtaler med både organisten og kirketjeneren. Begge er nå sykmeldt.

- De to må få tid til å bearbeide det som har skjedd, sier Køhn som legger til at hun først og fremst tenker på de involvertes barn.
Det er det lokale menighetsrådet som har arbeidsgiveransvar og suspensjonsmyndighet i slike saker, og rådet har fulgt biskopens anbefaling om å permittere de to fram til påske.

Hysj-hysj

Bygdas geistlighet er meget ordknapp overfor Dagbladet om sakens realiteter. Lederen av soknerådet vil ikke si et pip, mens en samtale med lederen av det lokale menighetsrådet i går ettermiddag gikk som følger:

- Dette vil jeg ikke si noe om. Det er så greit. Det er ikke noe bladstoff.

- Hvem kan uttale seg om saken?

- Nei, jeg vet ikke hvem som har startet dette i pressen. Og jeg vil ikke hjelpe til noe videre.

- Men kan du fortelle om suspensjonen har skjedd på biskopens eller menighetsrådets initiativ?

- Nei.

- Er det lenge siden de ble suspendert?

- Nei, det fikk jeg nå høre gjennom lokalsendingen på radioen, så det fikk alle høre.

- Du hørte først på lokalsendingen at de ble suspendert?

- Ja.

- Og visste ikke noe før det?

- Nei.

HYRDESTUND I KIRKEN:</B> Biskop Rosemarie Køhen reagerer sterkt etter at organisten og kirketjeneren ble tatt på fersken da de hadde sex i kirken.