Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde sex med 15-åring

Dansk politiker innrømmer \'moralsk upassende forhold\'.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Jeppe Kofod, utenrikspolitisk talsmann og folketingspolitiker for Socialdemokratiet, trakk seg i dag fra alle tillitsverv. Han innrømmer å ha utøvd \'manglende dømmekraft\' etter å hatt sex med en 15-år gammel jente som i påska deltok på kurs i ungdomspartiets regi, skriver Politiken.

Dansk politikk har dermed fått sin Søviknes-skandale. Det var i 2001 at den norske Frp-politikeren Terje Søviknes måtte trekke seg som partiets nestformann etter å ha innrømmet seksuell omgang med ei 16 år gammel jente. Saken vakte stor oppsikt her i landet, og Kofod-skandalen er nå hovedsak i de største danske nettavisene.

Manglet dømmekraft

Jeppe Kofod underviste på et seminar ungdomspartiet arrangere på Esbjerg Højskole sist helg. Under fredagens fest havnet han i seng med den unge jenta.

\'Jeg utviste manglende dømmekraft ved å ha et moralsk upassende forhold til en 15-årige pike\', skriver Kofod i en pressemelding.

\'Ingen andre enn meg er ansvarlige for episoden... Jeg har unnskyldt meg over for alle involverte parter og personlig dypt berørt av saken\', skriver han videre. I dag sa han fra seg alle tillitsverv, i tillegg har han nå tatt en tenkepause for å vurdere om han skal fortsette med sin politiske karriere.

Kofod ringte selv jentas foreldre for å fortelle hva som hadde skjedd.

Ikke ulovlig

Kofod er en populær politiker. Ved forrige Folketingsvalg fikk han flest stemmer sett i forhold til hvor mange personer som kunne stemme på ham. Hver fjerde person på Bornholm ga sin stemme til den 34 år gamle socialdemokraten.

Den seksuelle lavalderen i Danmark er 15 år, så Kofod har ikke gjort seg skyld i noe ulovlig. Mens moralsk sett mangler det ikke på fordømmelse.

- Jeppe Kofods oppførsel var helt utilgivelig, og vi tar fullstendig avstand fra hans handling. Jeg har forstått at Kofod nå er sykemeldt. Det er riktig av ham å nå nøye overveie sin politiske framtid, sier Carsten Hansen, Socialdemokratenes gruppeformann, i en pressemelding.

<B>ANGRER NÅ</B>: Under fredagens fest havnet Jeppe Kofod (34) i seng med ei 15 år gammel jente.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media