- Hadde sex med Berlusconi, men fikk ikke betalt

Nakenmodell sier hun bare viste takknemlighet. Men en annen antatt prostituert fikk store pengebeløp så seint som på mandag.

- FIKK IKKE BETALT: Maria Ester Garcia Polanco (25) hevder at hun ikke fikk betaling etter sex med statsministeren. Foto: MATTEO BAZZI / EPA / SCANPIX
- FIKK IKKE BETALT: Maria Ester Garcia Polanco (25) hevder at hun ikke fikk betaling etter sex med statsministeren. Foto: MATTEO BAZZI / EPA / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skandalen der Italias statsminister Silvio Berlusconi (74) er siktet for å ha betalt for sex med en 17-åring for så å bruke sin stilling til å dekke over forbrytelsen, vokser stadig.

Statsministeren skal ha holdt seg med et harem av luksusprostituerte - alle rundt 50 år yngre enn ham selv - i et eget leilighetskompleks, mens hans regnskapsfører sørget for betaling til kvinnene.

I helga bekreftet for første gang en av de 14 involverte kvinnene at hun faktisk har hatt sex med Berlusconi. Men hun benekter samtidig at det dreide seg om prostitusjon.

- Ikke orgier Maria Ester Garcia Polanco (25) forteller til avisa La Repubblica at hun var tilstede på fem-seks av statsministerens løsslupne fester på hans luksuseiendom utenfor Milano. På direkte spørsmål om hun hadde hatt sex, svarte hun:

- Ja, men aldri for penger.

25-åringen hevder at hun hadde en seksuell relasjon med Berlusconi kun i takknemlighet - fordi statsministeren hadde betalt for medisinsk behandling av Polancos fem år gamle datter, og skaffet nakenmodellen jobb i et italiensk tv-show kalt (noe sånt som) «Den heite jenta og dusten».

SLITER IGJEN: Silvio berlusconi er utvilsomt i hardt vær, men flere kommentatorer tror han igjen kan slippe unna rent juridisk.
SLITER IGJEN: Silvio berlusconi er utvilsomt i hardt vær, men flere kommentatorer tror han igjen kan slippe unna rent juridisk. Vis mer

Kvinnen beskriver Berlusconi som snill og varsom. Mens mange avlyttede samtaler mellom kvinnene, Berlusconi og hans indre sirkel beskriver naken-boblebad og kjendiser og modeller som stripper på festene før de blir plukket ut for sex med statsministeren, sier Polanco at hun ikke så noe til slike scener.

- Jeg vet ikke om telefonavlyttingen stemmer eller ikke, men alle greiene om orgier og nakne damer, det stemmer ikke. Det var bare vanlige fester og middager, hevder 25-åringen.

Hun ble ifølge Daily Telegraph også spurt av avisa om hvorvidt det stemmer at Russlands statsminister Vladimir Putin deltok på en av de beryktede «Bunga Bunga»-festene i april i fjor.

- Jeg vet ikke, jeg følger ikke med på politikk, sier modellen.

Store summer I dag ble det også kjent at utbetalingene fra Berlusconis bankkonto til en av de antatte luksusprostituerte har fortsatt selv etter at det ble kjent at statsministeren er under etterforskning i saken.

 Så seint som mandag denne uka - fire dager etter at skandalen var et faktum - fikk glamourmodellen Alessandra Sorcinelli (26) utbetalt 10 000 euro.

- FIKK STORE BELØP: Luksusprostituerte Nadia Merci sier hun fikk 5000 euro hver gang hun hadde sex med Berlusconi, og er et av hovedvitnene i straffesaken. Foto: STELLA PICTURES
- FIKK STORE BELØP: Luksusprostituerte Nadia Merci sier hun fikk 5000 euro hver gang hun hadde sex med Berlusconi, og er et av hovedvitnene i straffesaken. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Sorcinelli skal ha vært en av Berlusconis favoritter blant de 14 bunga-bunga-jentene, og siden januar i fjor viser bankutskriftene at statsministeren ga henne minst 115 000 euro - over 900 000 kroner - fordelt på 13 utbetalinger, ifølge avisa Il Fatto Quotidiano.

Beløpet utgjør ifølge avisa rundt fire ganger så mye som en italiensk skolelærer tjener på et år.

Benekter Det er nattklubbdanseren Karima El Mahroug - 17 år da festene pågikk - som er det mest betente temaet for statsministeren. Hun benekter imidlertid at rundt 55 000 kroner hun fikk i forbindelse med et arrangement hadde noe med sex å gjøre.

- Han har aldri lagt så mye som en finger på meg, sa en gråtende 18-åring i et tv-intervju denne uka.

Påtalemyndigheten som nå gjennomgår et enormt etterforskningsmateriale skal sitte på kompromitterende bilder fra Berlusconis partykvelder, men det er ennå uklart om de kan dokumentere at statsministeren har betalt for sex med en mindreårig.

Den prostituerte Nadia Merci hevder det var det som skjedde. I andre telefonsamtaler myndighetene sitter på blir Villa San Martino  beskrevet som «et horehus» der kvinner i politi- og sykepleieruniformer stripper av seg uniformene, halvnakne kvinner slynger seg rundt metallstenger og ungjenter som klenger på gjestene - grupper med eldre menn.

- IKKE PROSTITUERT: Modellen og nattklubbdanseren Karima El Mahroug sier i avlyttede telefonsamtaler at hun har deltatt på Berlusconis ville fester siden hun var 16 år gammel, men benekter at 7000 euro hun fikk utbetalt for én fest var for sex. Foto: SCANPIX
- IKKE PROSTITUERT: Modellen og nattklubbdanseren Karima El Mahroug sier i avlyttede telefonsamtaler at hun har deltatt på Berlusconis ville fester siden hun var 16 år gammel, men benekter at 7000 euro hun fikk utbetalt for én fest var for sex. Foto: SCANPIX Vis mer

Selv har Berlusconi nektet for alle anklagene, og er opprørt over at samtaler der han og hans venner deltar, har blitt avlyttet av politiet.

Mens opposisjonen og uavhengige kommentatorer ber statsministeren gå av, er det foreløpig ikke noe folkelig opprør mot Berlusconi..

 En fersk meningsmåling viser at færre enn halvparten av befolkningen mener prostitusjonsaffæren vil svekke statsministeren, og heller ikke partiet hans ser ut til å lide målt i oppslutning.

MISTENKT: Nicole Minetti, Berlusconis tidligere tannlege, var ifølge påtalemyndigheten sentral i rekrutteringen av partyjentene. Foto: STELLA PICTURES
MISTENKT: Nicole Minetti, Berlusconis tidligere tannlege, var ifølge påtalemyndigheten sentral i rekrutteringen av partyjentene. Foto: STELLA PICTURES Vis mer