- Hadde sex med Clinton 12 ganger

WASHINGTO(NTB-Reuters-AFP): Bill Clinton hadde sex med Monica Lewinsky minst 12 ganger i Det hvite hus, hevder kilder som skal kjenne innholdet i Lewinskys vitnemål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Monica Lewinsky forlot torsdag kveld rettsbygningen i Washington, etter å ha forklart seg hele dagen for en storjury om sitt forhold til president Bill Clinton. Den 25 år gamle tidligere frivillige assistenten i Det hvite hus så blek og dratt ut i ansiktet da hun kom ut av bygningen sammen med

sin advokat og en talskvinne. De kjørte bort i en blå Toyota stasjonsvogn.

Avhøret varte i ni timer, men spesialetterforsker Kenneth Starr kan innkalle henne igjen om han har behov for det.

Hun svarte ikke på noen av spørsmålene som ble ropt mot henne av hundrevis av ventende journalister, som for eksempel om hun hadde grått mens hun avga sin forklaring.

- Hun svarte sannferdig, utfyllende og ærlig på alle spørsmål som spesialetterforskeren stilte henne. Det samme gjelder spørsmålene som medlemmene av storjuryen stilte, sa talskvinnen Judy Smith.

Lekkasjer

Men bare timer etter at hun ga sitt vitneprov for lukkede dører, avslørte flere fjernsynskanaler detaljer om hva hun angivelig skal ha sagt.

CNN siterte to anonyme kilder som fortalte at hun hadde sagt at hun hadde hatt «et seksuelt forhold av en viss type» til presidenten. CNNs kilder hevdet at hun sa hun hadde hatt sex med Clinton 12 ganger, men at han ikke hadde bedt henne om å lyve.

CBS på sin side mener å vite at hun fortalte at hun og presidenten hadde drøftet hvordan de skulle skjule bevismateriale som kunne brukes mot ham.

Ryktene går om at Lewinsky gråt da hun forklarte seg til Starrs etterforskere de siste dagene, fordi hun fryktet for konsekvensene hennes forklaring vil få for Clinton.

I strid

Lewinsky har aldri uttalt seg offentlig om skandalen siden den brøt løs i januar. Det var på forhånd ventet at hun ville innrømme at hun hadde et forhold av en eller annen sort til Clinton, men at hun samtidig ville benekte at Clinton hadde bedt henne lyve om det.

Dersom hun har forklart at hun hadde et forhold til Clinton, vil det stå i strid med forklaringen hun - og Clinton - avga under ed til etterforskerne i saken som Paula Jones forsøkte å føre mot Clinton for seksuell trakassering. Tidligere har både hun og Clinton benektet at det var noe forhold.

Immunitet

Forklaringen for storjuryen er kommet i stand etter at hun inngikk en avtale med spesialetterforskeren som garanterer at hun ikke kan tiltales for å ha avgitt falsk forklaring.

Starr ønsker å finne ut om Clinton begikk mened ved å prøve å dekke over en eventuell affære med Lewinsky.

Samtidig utfører Starrs etterforskere DNA-tester på den berømte flekken på Lewinskys blå aftenkjole for å fastslå om den kan settes i forbindelse med Clinton eller ikke. Det er allerede gjennomført tester, men resultatet av disse er ikke gjort kjent.

Storjuryen, som består av 23 amerikanske borgere, har gjennomgått bevismateriale siden midt i januar, da Starr utvidet sin etterforskning av eiendomsskandalen Whitewater til også å inkludere Lewinsky-saken.

Et vitne får ikke lov å ha sine advokater til stede under avhør i en storjury. Bare jurymedlemmene og etterforskeren får være til stede, og de kan ikke si noe om hva som blir sagt.

Vanlig arbeidsdag

Clinton, som alltid konsekvent har avvist at han hadde noe seksuelt forhold til Lewinsky, var til stede ved et arrangement i hagen til Det hvite hus, der han kunngjorde nye restriksjoner på håndvåpen i USA. Ingen av journalistene som var til stede, var interessert i våpensaken, men Clinton

ignorerte alle spørsmål om Lewinsky som ble ropt mot ham.

Fra Det hvite hus heter det at man håper Lewinskys og Clintons forklaringer vil føre til at etterforskningen endelig kan avsluttes. Clinton skal forklare seg via en fjernsynsskjerm 17.august.

<B>HADDE SEX MED CLINTON: Lewinsky forlater den føderale rettsbygningen i Washington etter å ha bekreftet sitt sex-forhold til president Bill Clinton