Hadde sex med sjefen, ble forfremmet

Nå har to kolleger fått lov til å føre rettsak mot sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre kvinner i USA ble forfremmet etter å ha hatt et seksuelt forhold med sjefen. Nå går to av deres kvinnelige kolleger til retten.

Edna Miller og Frances Mackey ville ikke la seg overkjøre da sex med sjefen resulterte i forfremmelse for deres tre kolleger. Så langt ville de to kvinnene ikke gå, og saksøkte heller sjefen.

Sjefen, Lewis Kuykendall, er en overordnet fengselsinspektør som skal ha hatt et forhold til de tre kvinnene i tidsrommet 1991 til 1998. Mackey, som nå er død, og Miller kunne legge frem beviser på at Kuykendall favoriserte sine tre elskerinner.

Da Miller og en av kvinnene, Cagie Brown, skal ha konkurrert om en stilling skal Brown ha sagt følgende:

«- Han må bare gi meg jobben. Hvis han ikke gjør det skal jeg nevne alle arrene han har på kroppen og fortelle alt.»

Brown fikk stillingen, selv om Miller helt klart var bedre kvalifisert.

Det øverste rettsapparatete i California har nå utvidet loven om kjønnsdiskriminering. Nå kan både kvinner og menn gå til rettssak om de føler seg trakassert på arbeisplassen, skriver The Los Angeles Times.

Arbeidstakere som mister forfremmelse til kolleger som ligger med sjefen, kan nå saksøke sjefen for seksuell trakassering.

Tidligere har kun personer som har blitt seksuelt trakassert kunnet forta et søksmål mot arbeidsgiveren. Det var etter Miller og Kuykendall saksøkte sin sjef, at loven ble endret.