- Hadde sex på legekontoret

Legen gjorde pasienten gravid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Legen jobbet på et offentlig kontor i en Østlandskommune da forholdet mellom han og en av hans pasienter oppstod. VG skriver i dag at minst en av partene innrømmer «intim kontakt» på legekontoret.

Forholdet skal ha tatt slutt da kvinnen ble gravid med legens barn.

Nå kan legen bli fratatt autorisasjonen. Ifølge de etiske reglene for leger har ikke en lege lov til å innlede et seksuelt forhold til en person han eller hun er lege for. Han skal riktignok ha anbefalt kvinnen å skifte fastlege da forholdet utviklet seg.

Da arbeidsgiveren konfronterte legen med graviditeten, ville ikke legen kommentere saken. Derimot var han bekymret for at Helsetilsynet skulle bli innblandet i saken. Det hadde han grunn til. Rådmannen i den aktuelle kommunen varslet Helsetilsynet da han fikk høre om saken, som han ser svært alvorlig på.

- Det er spesielt beklagelig dersom et tillitsforhold mellom fastlege og pasient blir sviktet, sier rådmannen til VG.

Kommunen har ikke tatt stilling til om det har skjedd noe galt på legekontoret, men venter på at helsetilsynet skal behandle saken. Det lokale Helsetilsynet har bedt Statens helsetilsyn om å vurdere å frata legen autorisasjonen som helsearbeider. Både det lokale Helsetilsynet og Statens helsetilsyn har hemmeligstemplet saken og nekter å kommentere den overfor avisa.