Skuespiller tiltalt

- Hadde sju kunder på én dag

Kvinne i 20-åra sier hun satt igjen med småpenger etter prostitusjon.

ALVORLIG TILTALE: Tiltalen mot skuespilleren omfatter, i tillegg til hallikvirksomhet, blant annet grov vold, trusler og utpressing. Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet
ALVORLIG TILTALE: Tiltalen mot skuespilleren omfatter, i tillegg til hallikvirksomhet, blant annet grov vold, trusler og utpressing. Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Etter den dagen med sju kunder tenkte jeg at «herregud, han er jo halliken min», jeg hadde lest hallikparagrafen. Men da jeg sa det til ham, sa han at «dersom du kaller meg hallik, slår jeg deg». Han gjorde ikke noe ulovlig, jeg var jo med på det, sa han.

Det forteller en kvinne i 20-åra i som i dag vitner i Oslo tingrett mot en jevngammel skuespiller. Mannen har en svært omfattende tiltale mot seg, som omfatter grov vold, trusler, utpressing - og hallikvirksomhet.

Ifølge tiltalen drev skuespilleren, som har deltatt i profilerte og kritikerroste produksjoner i film og TV, to kvinner ut i prostitusjon, i henholdsvis 2012/13 og 2015.

- Kunne tjene en million

Kvinnen i vitneboksen traff den tiltalte mannen i august 2012, etter Øyafestivalen. Hun beskriver at de første natta hadde noe brutal sex, og holdt kontakten etterpå. Det tok ikke lang tid før skuespilleren foreslo at hun skulle selge seg, ifølge henne.

- Han snakket om det hver gang vi møttes, hadde en monolog på en halvtime. Han sa jeg kunne tjene en million i året - men fortalte aldri hvor involvert han skulle være: ta mesteparten av pengene, være sjefen min. Men det ble jo sånn, sier kvinnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer