Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyteulykke i USA:

Hadde skytetrening hjemme. Så falt naboen om

Kvinne (73) kollapset på sitt eget kjøkken. Nå viser det seg at naboen kan være drapsmann.

VÅPENDEBATT: De siste ukene har våpendebatten eskalert i USA, og store demonstrasjoner er holdt. Søndag skal ei 73 år gammel kvinne ha blitt truffet av skudd etter at naboen drev med skyting. FOTO: AFP / NTB Scanpix
VÅPENDEBATT: De siste ukene har våpendebatten eskalert i USA, og store demonstrasjoner er holdt. Søndag skal ei 73 år gammel kvinne ha blitt truffet av skudd etter at naboen drev med skyting. FOTO: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Michigan går nå ut med at ei 73 år gammel kvinne som mistet livet i sitt hjem på søndag, ble offer for et vådeskudd som kom fra naboens eiendom. Det skriver CBS news.

Kvinnens ektemann ringte nødnummeret, da 73-åringen helt uventet kollapset i sitt hjem noen mil nord for Detroit. Han skjønte da ikke hva som hadde skjedd.

Ifølge politiet kom skuddet som traff kvinnen fra hennes 21 år gamle nabo, som drev med skyting på blink. Hun skal ifølge Daily Mail ha vært på kjøkkenet da hun ble truffet.

Våpenet som ble brukt beskrives som kraftig.

Døde på sykehuset

Ektemannen skal ha fraktet 73-åringen til sykehuset etter at hun ble truffet, men livet sto ikke til å redde.

- Dette er en påminnelse om at når du driver med skyting, så må du alltid sjekke hva som ligger bak det du skyter på og hvor kula potensielt kan treffe, sier David Kaiser hos politiet i Michigan til lokalavisa Click on Detroit.

21-åringen skal ha vært knust etter at han fikk beskjeden om hva som hadde skjedd.

Massive demonstrasjoner

USA har den senere tida hatt store demonstrasjoner for å endre landets våpenlov.

Flere hundre tusen amerikanske skoleelever samlet seg i Washington og andre byer i USA lørdag for å protestere mot våpenrelatert vold og for tryggere skoler. Med plakater med tekster som «Beskytt barn, ikke våpen», «Aldri mer» og «Nok er nok» markerte demonstrantene sine krav om en strengere våpenlov.

I Parkland i Florida samlet over 20.000 mennesker seg i en park like ved skolen der 14 elever og tre ansatte ble drept i februar.

- La våre stemmer bli det sterkeste våpenet, ropte mange av ungdommene.

Sterke reaksjoner

17 mennesker, hvorav 14 elever, ble drept da Nikolas Cruz åpnet ild mot den videregående skolen i Florida på Valentindagen. Skolemassakren føyde seg inn i en lang rekke massakrer ved amerikanske skoler.

DEMONSTRASJON: Både i New York og Washington demonstreres det mot våpenloven. Video: Ap Vis mer Vis mer

Men reaksjonene som fulgte i kjølvannet av massakren, var de sterkeste USA har sett på lenge, og har gitt mange håp om at det kan være mulig å påvirke politikere både i Kongressen og på delstatsnivå til å faktisk gjøre noe.

Fredag, dagen før massemønstringen, foreslo Trump-administrasjonen et fullstendig forbud mot såkalte bump stocks, som omgjør halvautomatiske våpen til helautomatiske.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling