Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde stoff fra myggmiddel i kroppen da de døde

De canadiske søstrene Audrey (20) og Noemi Belanger (26) ble funnet død i Thailand i juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 15. juni ble de canadiske søstrene Audrey (20) og Noemi Belanger (26) funnet død på et hotellrom på Phi Phi-øyene sør i Thailand.

Da de ble funnet ble det antatt at de hadde ligget død i 12 timer, og de første meldingen fra politiet var at de tilsynelatende døde etter kraftige brekninger.

Obduksjonsrapport Nå er den thailandske obduksjonsrapporten klar, og deler av den er offentliggjort.  Rapporten viser at de hadde inntatt stoffet dietyltoluamid, best kjent som DEET. Et stoff som ofte brukes i insektsmiddel, som myggspray, skriver Aftonbladet.

Dersom man bruker myggmiddel med DEET riktig er det liten forgiftningsfare. Men ved overdreven bruk, for eksempel om man svelger myggmiddelet kan man bli forgiftet, står det på Helsedirektoratets helsenorge.no.

Om stoffet forårsaket dødsfallet er ennå ikke klart. Det skal gjennomføres enda en obduksjon av søstrene i Canada.

De to søstrene bodde på hotellet Phi Phi Palms Residence noen dager før de døde. Phi Phi-øyene ligger sør i Thailand, og blir besøkt av en stor mengde turister hvert år.

Oppkast Etter at de to unge kvinnene ble funnet døde satte politiet i gang en etterforskning.

- Det var oppkast overalt, og begge kroppene viste tegn på samme type skader. De hadde en spesifikk type hudskader og hadde blødd fra tannkjøttet. Både finger- og tånegler var helt blå, forklarte politiinspektør Col Rat Somboon i juni.

I 2009 døde en norsk og en amerikansk turist på på Phi Phi-øyene. Enda en norsk kvinne ble svært syk, men overlevde.

Saken hadde mange likhetstrekk med disse dødsfallene, men ble aldri oppklart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media