Terje (61) sporløst borte i Sverige:

- Hadde stor sum på konto

Svensk politi har fått nye tips etter Terje Johansens forsvinning. - Det hele framstår som et stort mysterium, sier etterforskningslederen.

FORSVUNNET: Norske Terje Johansen (61) forsvant sporløst i Sverige i begynnelsen av desember. Fremdeles er mysteriet uløst. Video: Viaplay Efterlyst Sverige Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Utrolig merkelig.

Slik beskriver etterforskningsleder Ulf Sundström hos politiet i Stockholm saken hvor norske Terje Johansen (61) er forsvunnet. Siden begynnelsen av desember har de jaktet svar på hva som kan ha skjedd med 61-åringen fra Horten som ble sporløst borte på vei til Nord-Norge via Sverige.

I forrige uke gikk politiet ut og ba publikum om hjelp til å oppklare forsvinningsgåten. Nå har nye opplysninger kommet inn.

- Vi har fått nye tips etter at saken ble tatt opp i forrige ukes episode av «Efterlyst». Jeg vil gå inn på detaljer om hvilke opplysninger som har kommet inn, men vi jobber fortløpende med å se på informasjonen, sier Sundström til Dagbladet.

Omvei uten mening

Det var 1. desember at nordmannens bil dukket opp på Muskö utenfor Stockholm. Et av bilskiltene var fjernet. Et par sko lå igjen. Det gjorde også mobiltelefon og PC.

Selv var 61-åringen sporløst borte.

Omstendighetene førte til at politiet kategoriserte saken som drap med ukjent gjerningsperson. En status som fremdeles står fast.

- Blant annet er det en bom som leder inn til stedet hvor bilen ble funnet. Denne åpnes med en kode. Vi har funnet ut at den ble forsøkt åpnet med feil kode to ganger. Etterpå er bommen kjørt rett ned. Hvem som gjorde dette, vet vi ikke. Vi stiller oss også spørsmål om hvorfor bilen havnet der den gjorde, og hvorvidt Terje var i bilen da den havnet der. Det er ikke naturlig å kjøre den veien om man skal til Nord-Norge, sier etterforskningslederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.