Hadde storstilt feiring: - Hyklersk

Den nedskalerte versjonen av Obamas 60-årsfeiring hadde 200 gjester og folk danset uten munnbind. Det har ikke gått ubemerket hen.

BURSDAGBARN: Tidligere president Barack Obama ble 60 på onsdag. Lørdag feiret han og hans 200 nærmeste. Arkivfoto: Jewel Samad / AFP / NTB
BURSDAGBARN: Tidligere president Barack Obama ble 60 på onsdag. Lørdag feiret han og hans 200 nærmeste. Arkivfoto: Jewel Samad / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

På familien Obamas enorme herskapshus i Martha´s Vineyard mellom New York og Boston har det blitt satt opp et enormt partytelt.

Teltet skulle etter planen romme i underkant av 500 inviterte som skulle feire ekspresident Barack Obamas 60-årsdag lørdag kveld.

Etter å ha fått kritikk for det store antallet gjester ble gjestelista redusert kraftig på grunn av coronahensyn, skrev New York Times på fredag. Blant dem som ble kuttet var en lang rekke offentlige tjenestemenn som hadde jobbet i Obamas regjering.

- Danset hele natta

Men den reduserte gjestelista la ingen nevneverdig demper på feiringen. Paparazzi-bilder fra stedet viser at en lang rekke biler og minibusser fraktet gjester til festen.

Blant annet viser bildene at kjendisparet Chrissy Teigen og John Legend ankom øya. I tillegg skal Steven Spielberg, Bruce Springsteen, George Clooney, Jay-Z og Beyoncé stått på gjestelista, ifølge New York Times.

Totalt var det rundt 200 personer som deltok på festen, ifølge People. De skriver også at Obama «danset hele kvelden» og «aldri sluttet å smile».

Danse-video

Til tross for at gjestene ble bedt om å ikke dele bilder i sosiale medier, er det flere som har gjort det. Blant dem er artisten H.E.R., skriver USA Today. Hun skal ha publisert en video av henne og Obama som danser uten munnbind. Videoen er i etterkant blitt slettet.

Under Instagram-videoen skal hun ha skrevet «GRATULERER MED DAGEN TIL DEN KULESTE Barack Obama! For en fantastisk kveld!!!!».

Etter at videoen ble slettet skal hun ha lagt ut en ny post. I tekstfeltet på denne, sto det at hun var «takknemlig for å ha kunnet feire TRYGT» med ekspresidenten og familien.

Ifølge People ble det delt ut spesialsydde munnbind til alle deltakerne på festen, med en logo hvor det sto «44x60», som en referanse til at Obama var USAs 44. president, og han ble 60 år.

Raser

En rekke republikanske politikere har i etterkant av festen gått knallhardt ut mot Obama.

- Hvis Obama kan ha hundrevis av folk uten munnbind på bursdagsfest, så burde ikke vanlige folk trenge å bruke munnbind heller. Den liberale «eliten» elsker å lage regler som de ikke kan følge selv engang, skriver kongressmedlem Ronny Jackson fra Texas på Twitter.

Kongressmedlem Ken Buck fra Colorado anklager Obama for å være «hyklersk».

- Demokratene vil pålegge dere å bruke munnbind, men Obama og Bowser (ordfører i Washington D.C. journ.anm) slipper, skriver han på Twitter.

Graham Allen, som stiller som kongresskandidat ved neste valg og er en profilert stemme i høyrevridde amerikanske medier, mener Obama og demokratene ikke følger sine egne regler.

- Obama og elite-vennene hans tror de er hevet over oss vanlige folk, skriver han på Twitter.

Obama har ikke kommentert kritikken. Han har heller ikke vært involvert i utviklingen av munnbind-reglene i USA.

Gleder seg til å se folk

Da Obama bestemte seg for å skalere ned festen, og kutte i gjestelista, sendte en talsperson ut en pressemelding til flere medier.

- Dette utendørsarrangementet ble planlagt for månedsvis siden, i henholdt til alle gjeldende retningslinjer for smittevern, og med smitteverntiltak på plass. På grunn av spredningen av deltavarianten den siste uka, har Presidenten og Fru Obama bestemt seg for å skalere ned arrangementet betraktelig for å bare inkludere familie og nære venner, het det i pressemeldinga, ifølge USA Today.

- President Obama setter pris på alle som sender bursdagshilsener langveisfra, og ser fram til å se folk igjen snart, heter det videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer