- Hadde Sverige bombet Norge fordi Siv Jensen er finansminister, ville jeg forsvart henne med mitt liv

Lege Mads Gilbert holdt pressekonferanse om situasjonen i Gaza og det medisinske arbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lege Mads Gilbert og hans kollega Muhammad Abou Arab ble tatt imot som helter i det de landet på Oslo Lufthavn onsdag kveld.

Dette etter å ha jobbet 15 anstrengende døgn frivillig ved Shifa-sykehuset i Gaza.

- De er de ekte heltene En liten time etter å ha landet holdt de en pressekonferanse om situasjonen i Gaza og det medisinske arbeidet de har utført på sykehuset.

- Vi er ikke de ekte heltene. Det er palestinerne som jobber hver dag med å redde liv. De som vasker opp blodet, det er de som jobber på kjøkkenet, sykepleiere og leger, sier Gilbert.

- Sivile bærer byrden Under pressekonferansen la Gilbert fram en presentasjon som viste at 80 til 90 prosent av de skadde er sivile.

Han la også til at i løpet av de siste tre uken har over 1300 mennesker blitt drept.

- Hver eneste time hele døgnet har 14 palestinere blitt drept - de siste tre ukene.

- Det er de sivile som bærer byrden, sier Gilbert.

Sterke bilder Under pressekonferansen viste Gilbert flere bilder av skader barn var påført.

De tre siste ukene er 287 barn drept.

- De er like glad i sine barn som vi er i våre. De må bære barna sine til likposene.

På palestinernes side Den norske anestesilegen er kjent for å være på palestinernes side i den betente konflikten, noe han på ny påpekte under pressekonferansen.

- Jeg og resten av den norske solidaritetsbevegelsen støtter det palestinske folkets kamp mot okkupasjon og bombing, og vi støtter også deres rett til å velge sine politikere og ledere, sier Gilbert, og fortsetter:

- Hvis svenskene skulle finne på å bombe Norge fordi Siv Jensen er finansminister hadde jeg forsvart hennes liv med mitt.

Hedret som æresborger På tampen av pressekonferansen avslørte Abou Arab at Tromsø-legen har blitt hedret av den palestinske presidenten.

- Mads fikk et takkebrev med æresborgerskap i Palestina av president Mahmoud Abbas. Han er min landsmann, sier Abou Arab.