- Hadde tett og god kontakt

- Han hadde en veldig, veldig stor rettferdighetssans, sier tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen om nå avdøde Hans-Erik Dyvik Husby.

- KLOK OG REFLEKTERT: - En veldig klok person, og veldig reflektert og kunnskapsrik, sier tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen om Hans-Erik Husby. Her er Husby som Hank von Hell i 2019 under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum. Foto: NTB Scanpix/Trond Reidar Teigen
- KLOK OG REFLEKTERT: - En veldig klok person, og veldig reflektert og kunnskapsrik, sier tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen om Hans-Erik Husby. Her er Husby som Hank von Hell i 2019 under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum. Foto: NTB Scanpix/Trond Reidar Teigen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Tusen takk for alt du gjorde for meg Hans-Erik Dyvik Husby. Jeg glemmer aldri du sa:«Du tør. Jeg tør. Vi er ikke redde. Vi er ikke underlagt noen fryktkultur».

Slik takker Svein-Erik Edvartsen, tidligere fotballdommer på toppnivå, Hans-Erik Husby for det de to har hatt sammen siden april 2020, i en Facebook- post.

- Vi har hatt tett og god kontakt, sier Edvartsen til Dagbladet om Husby. Fredag kveld ble det kjent at Husby (49) er død.

Kom på fester

Hans-Erik Husby er mest kjent for tida som vokalist i bandet Turbonegro, da han kalte seg for Hank von Helvete.

Kontakten med Edvartsen oppsto seinere, etter at Husby sang en «dommerlåt» til ham.

- Jeg møtte ham flere ganger, og arrangerer alltid en pølsefest når jeg har bursdag, og han har vært her de siste to åra, forteller Edvartsen.

Dette omtaler han i Facebook-meldinga han la ut fredag kveld:

«Du stilte opp gratis på mine to siste to pølsefester og sang til terning 6 som alltid. Neste år skal 80-100 gutter ha bilde av deg på T-shirten sin. Lover», skriver Edvartsen på Facebook, og avslutter med et hjerte.

Han forteller at han også forsøkte å gjengjelde dette, ved også å stille opp for Husby.

- Klok og reflektert

Sist de hadde kontakt var på torsdag.

- Jeg sendte melding til ham på torsdag, som jeg gjør innimellom, og spurte hvordan det går og hvordan det står til og om vi snart skal møtes, sier han, og forteller at han fikk en hyggelig melding tilbake.

Da meldingen om dødsfallet kom så kort tid etter, var det tøft for den kjente dommeren og fotballeksperten.

- Det var en veldig trist og sjokkerende beskjed å få, sier Edvartsen, som har tankene hos Husbys familie og pårørende.

Han omtaler Husby som en som «tørte der andre ikke tørte».

- Han brydde seg ikke om hva andre syntes. Han tok sine egne valg, basert på sin egen oppfatning, og han hadde en veldig, veldig stor rettferdighetssans, forteller Svein-Erik Edvartsen.

- En veldig klok person, og veldig reflektert og kunnskapsrik, sier Edvartsen også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer