<strong>FANT KROKODILLE:</strong> Under en husransakelse i Malmø, der en 40 år gammel mann ble arrestert, gjorde politiet et uventet funn. I et drivhus på tomten fant de en to meter lang, levende krokodille. Foto: Per Levenskog / Länsstyrelsen Skåne / NTB scanpix
FANT KROKODILLE: Under en husransakelse i Malmø, der en 40 år gammel mann ble arrestert, gjorde politiet et uventet funn. I et drivhus på tomten fant de en to meter lang, levende krokodille. Foto: Per Levenskog / Länsstyrelsen Skåne / NTB scanpix Vis mer

Hadde to meter lang krokodille i hagen

Politiet gjorde oppsiktsvekkende funn under en ransaking i Malmö.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 40 år gammel mann ble pågrepet mistenkt for heleri under ransakingen av en villa i Oxie utenfor Malmö.

Et tilsynelatende ganske så rutinemessig oppdrag, men det som møtte politifolkene i hagen var ikke så rutinemessig.

Utrydningstruet krokodille I drivhuset i hagen fant de nemlig en to meter lang levende krokodille, melder Sydsvenskan.

- Min mann har hatt krokodillen i minst ti år. Selv ville jeg gjerne ha brukt drivhuset til noe annet, sier 40-åringens kone til Sydsvenskan.

Hun hevder at ektemannen har fått krokodillen i gave.

Etter å ha sendt bilder av funnet til en reptilekspert, fant politiet ut at det trolig var snakk om en nilkrokodille - som er utrydningstruet.

Mens politifolkene naturlig nok ikke kunne gjøre noe med den levende krokodillen umiddelbart, fant de også en død krokodille i mannens fryser. Denne ble beslaglagt.

Omplassering Svenske myndigheter jobber nå med å omplassere krokodillen, som de mener har vært utsatt for lidelse i hagen.

- Vi tar denne avgjørelsen fordi vi mener dyret er utsatt for lidelse. Miljøet for krokodillen har vært alvorlig mangelfullt på flere måter, sier dyrevernsinspektør Paula Hultgren til Sydsvenskan.

Men en slik omplasseringsplass kan være vanskelig å finne. Sydsvenskan har ringt rundt til svenske dyrehager, men ingen har mulighet for å ta den inn.

- Jeg ble oppringt i formiddag, men vi har dessverre fullt. Det har nok alle. Det er ikke noe lettplassert dyr. En nilkrokodille på to meter behøver en vannflate på 40 kvadratmeter, sier direktør Magnus Lindqvist i Tropikariet i Helsingborg.

Dersom de ikke finner omplasseringsplass, kan et alternativ være å avlive den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer