HADDE TO PISTOLER: Politiet antar at en psykisk ustabil mann som mandag formiddag truet vitner og politiet på Nordre Gravlund i Oslo, hadde med seg to pistoler. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
HADDE TO PISTOLER: Politiet antar at en psykisk ustabil mann som mandag formiddag truet vitner og politiet på Nordre Gravlund i Oslo, hadde med seg to pistoler. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer

Hadde to pistoler på seg da han ble skutt av politiet

Uklart om psykisk ustabil mann avfyrte skudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som mandag formiddag ble skutt i beinet av politiet i Oslo, opereres fremdeles på Ullevål universitetssykehus. Den psykisk ustabile mannen ble skutt etter at han først ble observert med en pistol i Tåsenveien, og det ble gitt bevæpningstillatelse til en patrulje som dro til Nordre Gravlund.

Mannen ble observert mens han truet forbipasserende med pistol, og da han ikke fulgte politiets oppfordring om å legge fra seg våpenet, ble det avfyrt flere skudd mot mannen.

Politiet har beslaglagt to pistoler på åstedet, og antar at begge tilhørte mannen.

- Ingen av dem tilsvarer politiets tjenestevåpen. Så langt vi har kunnet bringe på det rene, tilhører begge fornærmede i denne saken, sier politiadvokat Nils Ole Bay ved Spesialenheten for politisaker til Dagbladet.no.

Han vil ikke kommentere om mannen truet politi og forbipasserende med flere våpen samtidig, men sier at dette spørsmålet naturligvis følges opp i etterforskningen.

Opereres etter skuddskader
Det er Spesialenheten for politisaker som etterforsker saken, og Kripos bistår i den tekniske etterforskningen på stedet. Politiet har i dag avhørt vitner og polititjenestemenn, og sikret åstedet. 

Bay vil ikke gå nøyere inn på hva vitnene har forklart om hendelsesforløpet. Han har ikke fått vite noe mer om tilstanden til mannen i 30-åra. Tidligere har det blitt opplyst at mannen ikke er livstruende skadd.

- Han opereres fremdeles, sier Bye i 18-tida.

Den psykisk ustabile mannen oppsøkte først Ullevål universitetssykehus med en pistol, og politiet avhører også vitner derfra. Mannen skal også ha ringt inn en trussel til politiet over telefon fra gravlunden. 

- Ikke klart om han avfyrte skudd
Håkan Berglund (45) kom kjørende nedover mot sentrum fra Tåsen da han ble vitne til den bevæpnede mannens konfrontasjon med politiet ved krysset Uelands gate/Stavangergata.

- Jeg så pistolmannen stå midt ute på plassen med trukket våpen, og to politimenn skjulte seg bak noen busker og en brøytebil - også de med våpnene oppe, sa Berglund til Dagbladet.no tidligere i dag.

Vitner har fortalt at det ble avfyrt fra tre til fire-fem skudd på gravlunden. Bye opplyser at politiet avfyrte flere skudd mot mannen, og sier det nå etterforskes om det var en eller flere politifolk som avfyrte skudd.

Avfyrte også mannen skudd?

- Det er ikke endelig avklart, sier politiadvokaten.


OPPTRÅDTE TRUENDE: Mannen truet både forbipasserende og politiet med pistol. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
OPPTRÅDTE TRUENDE: Mannen truet både forbipasserende og politiet med pistol. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer