Hadde tolv koner

William Barber (53) hadde 24 identiteter, og minst 12 koner. Spesialiteten var å tømme kontoene til de mange konene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Tidligere denne uka slo politiet i Wharton i New Jersey til og arresterte William Barber. Han er nå siktet for bigami og bedragerier.

Ifølge politiet i New Jersey skal Barber fortsatt være gift med minst 12 forskjellige koner. Mange av kvinnene skal være økonomisk ruinert, etter at den sjarmerende 53-åringen tømte bankkontoene deres.

Knust

Da William Barber ble arrestert denne uka, levde han i et tilsynelatende lykkelig ekteskap med Joyce Reynolds Barber (49). Da hun forsto at hun bare var en av 12 koner, brøt hun fullstendig sammen.

-  Joyce er helt knust. Etter arrestasjonen har hun hatt selvmordstanker, sier et familiemedlem.

-  Hun forsvarer ham fortsatt, og tror ikke at det kan være sant, sier hennes svigerbror Jerry Stevens til avisa New York Post.

Joyce møtte storsjarmøren på Internett i 2001. Etter noen uker flyttet Barber fra delstaten Missouri til New Jersey. Siden har den tidligere aleneforsørgeren Joyce trodd at hun var den eneste kvinnen i Barbers liv.

Avslørt

De to startet etter hvert et firma som spesialiserte seg på å finne rømte fanger og levere dem tilbake til myndighetene.

En av forretningspartnerne til Barber ble etter en stund mistenksom. William fortalte at han hadde vært gift i 39 år, noe som førte til at kollegaen ville sjekke bakgrunnen hans.

Etter en telefon til søsteren hans kom hele historien fram.

Søsteren tok også grep og ringte selv til brorens siste kone - Joyce Reynolds Barber - og advarte henne mot bigamisten.

Tatt flere ganger

Da politiet i Wharton begynte å sjekke rundt Barber, kom det fram at han hadde sittet i fengsel for bigami i flere delstater. Koner satt igjen i California, Texas, Kansas, Missouri, Wisconsin og New Jersey, de hadde alle falt for sjarmen til superbigamisten.

Foreløpig har politiet funnet 24 identiteter og 12 koner, men utelukker ikke at det kan dukke opp flere sinte hustruer.