Hadde tolv spiker i skallen

33-åringens hodepine hadde logisk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 33-åringen fra Oregon i USA klaget over hodepine og ble lagt inn på sykehus. Legene fant da ut at tolv spiker sto fast hodet hans. Mannen hadde nemlig prøvd å ta livet av seg ved å skyte seg i hodet med en spikerpistol, skriver CNN.com.

Legene brukte tang og drill for å fjerne spikrene, og mannen overlevde uten alvorlige men, ifølge en artikkel om saken som står på trykk i siste nummer av det medisinske tidsskriftet Journal of Neurosurgery.

Opptil 5 centimeter lange

33-åringen var suicidal og ruset på metamfetamin da han i fjor skjøt spikrene - på opptil 5 cenitmeters lengde - inn i hodet sitt en etter en.

Da legene undersøkte mannen ved et lokalt sykehus dagen etter selvmordsforsøket, oppdaget de ikke årsaken til hodepinen før røntgenundersøkelsen avslørte spikrene; seks av dem satt fast i en klynge mellom høyre øye og øre, to satt under det høyre øret, og fire satt på venstre side av hodet.

- Utrolig at han overlevde

Ifølge G. Alexander West, nevrokirurgen som hadde overoppsynet med mannens behandling, har ingen tidligere overlevd å med vilje skyte så mange fremmedlegemer inn i hodet. Spikerne satt nær hovedarterier i hodet, men hadde ikke gjennomboret noen av dem.

Mannen forklarte først at han hadde hatt en spikerpistolulykke, men innrømmet seinere at han hadde prøvd å ta livet sitt.

Etter behandlingen ble 33-åringen overført til psykiatrisk sykehus og satt under overvåking i en måned før han forlot sykehuset mot legenes vilje.

IKKE BEHAGELIG: Røntgenbildet viser en annen pasient som hadde en reell ulykke med en spikerpistol i 2004.