- Hadde trodd hun ville justert seg litt

Mette Yvonne Larsen har fått flere reaksjoner på at Sørheim og Husby ikke gikk bort fra at Breiviks nyord er sykdomstegn.

IKKE OVERRASKET:  De to bistandsadvokatene Mette Yvonne Larsen og Siv Hallgren er ikke veldig overrasket over at Husby og Sørheim står fast ved at Breivik var psykotisk den 22. juli. 
Foto: Lars Eivind Bones
IKKE OVERRASKET: De to bistandsadvokatene Mette Yvonne Larsen og Siv Hallgren er ikke veldig overrasket over at Husby og Sørheim står fast ved at Breivik var psykotisk den 22. juli. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De sakkyndige Synne Sørheim og Torgeir Husby vek ikke en tomme fra sin opprinnelige rapport, da de la fram sin vurdering av Anders Behring Breivik i retten i dag.

- Jeg er ikke overrasket over dette. Basert på de spørsmålene de har kommet med, har det vært mitt inntrykk at de ville holde fast ved denne delen, sier koordinerende bistandsadvokat Siv Hallgren til Dagbladet.

Hun kaller de sakkyndiges presentasjon, som i hovedsak besto i å lese opp rapporten de avga i november, for ryddig og grei.

Heller ikke hennes kollega Mette Yvonne Larsen var overrasket .

- Dette var først og fremst en opplesning av sakkyndigrapporten, så kom de siste tre kvarterene med noen vurderinger av hvordan de har opplevd Breivik i retten. Heller ikke disse var overraskende, sier hun.

250 spørsmål Larsen sier at hun har en litt annen forståelse av Breiviks oppførsel i retten enn Sørheim.

- Jeg har en litt annen forståelse som gir et litt annet bilde. Vi får se hva retten gjør, sier hun.

Larsen påpeker at det blir en spennende dag i morgen når det åpnes for spørsmål til de sakkyndige. Hun forteller at hun har fått ekstremt mange spørsmål fra de andre advokatene og klientene hun representerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer