UTBRENT_ Den eller de som drepte Mohammed «Jeddi» Javed tidligere i måneden satte fyr på bilen etterpå. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
UTBRENT_ Den eller de som drepte Mohammed «Jeddi» Javed tidligere i måneden satte fyr på bilen etterpå. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer

- Hadde vært på julebord

29-åring forklarer trusler mot drepte «Jeddi».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Morten Furuholmen forsvarer Stig Bergquist (39), som er siktet for drap på Haugerud i Oslo. Furuholmen mener politiet må foreta avhør rundt to politiavlyttede telefonsamtaler som omhandler den drepte Mohammed «Jeddi» Javed, og at de to personene må konfronteres med sine uttalelser.

- Inn i politidokumentene
Dagbladet skrev i går at 29-åringen i en mobilsamtale uttaler at «Jeddi» er ferdig. I en annen samtale 29-åringen har med politiets hovedvitne fra drapet på Javed, ber 29-åringen om å få «ta» Javed, men politivitnet sier nei.

Furuholmen sier til Dagbladet at etter oppslaget har han skrevet til politiet og bedt om at samtalene tas inn i politidokumentene fra Haugerud-drapet, sammen med en redegjørelse fra hvilken sak den er hentet fra.

- Jeg har som forsvarer bedt politiet om å foreta flere etterforskingsskritt i saken, uten at jeg vil gå nærmere inn på hva det dreier seg om, sier Furuholmen.

Julebord
Advokat Fridtjof Feydt, som representerer 29-åringen, sier til Dagbladet at klienten har reagert sterkt på artikkelen.

- Den er tatt ut av sin sammenheng. Mannen, som har uttalt seg om «Jeddi», hadde den aktuelle kvelden vært på julebord på restauranten Kamikaze, og var meget beruset. Klienten frøs, og han ringte til Javed for å spørre om han kunne hente ham. Det ville ikke Javed, fordi han nettopp hadde vært utsatt for en politiaksjon, og inngangsdøra hans var ødelagt. Han kunne ikke hente min klient. Det er i denne situasjonen ordene har falt. 29-åringen har beklaget alt, og hadde intet usnakket med Javed. Det samme gjelder mannen som er omtalt som politivitnet, sier Feydt.

Samtalene som politiet avlyttet fant sted vinteren 2007. Kort tid etter ble Ghulam Abbas forsøkt drept på Furuset i Oslo. Politivitnet og 29-åringen er siktet for overlagt drapsforsøk på Abbas.

DREPT: Mohammed «Jeddi» Javed.
DREPT: Mohammed «Jeddi» Javed. Vis mer