Politisk barometer

Hadde valget vært i dag, ville Jonas blitt statsminister

Med KrF og Venstre under sperregrensa er det borgerlige flertallet tapt. Med Ipsos' oktobermåling som valgresultat hadde Jonas Gahr Støre blitt statsminister for en rødgrønn regjering.

vINNER I OKTOBER: Hadde Ipsos' politiske barometer for oktober vært valgresultat, ville Erna Solbergs flertall gått tapt og Jonas Gahr Støre i gang med å forme en rødgrønn regjering. Med KrF og Venstre under sperregrensa er det rødgrønt flertall. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
vINNER I OKTOBER: Hadde Ipsos' politiske barometer for oktober vært valgresultat, ville Erna Solbergs flertall gått tapt og Jonas Gahr Støre i gang med å forme en rødgrønn regjering. Med KrF og Venstre under sperregrensa er det rødgrønt flertall. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fire borgerlige partiene Høyre, Frp, Venstre og KrF får til sammen 81 mandater på Ipsos’ partibarometer for oktober. Ap, Sp og Sv får 85 mandater, og dermed er det rødgrønt flertall.

Ap får samme oppslutning som ved valget, 27, 4 prosent. Men fordi KrF og Venstre havner under sperregrensa med henholdsvis 3,7 prosent og 3, 8 prosent, blir fordelingen av utjevningsmandater annerledes, og Ap kommer ut med fire flere mandater. Sp får 10, 9 prosent og får to ekstra mandater, mens SV med 5, 9 prosent får sammen antall mandater. Rødt får 3, 4 prosent, og ville med et slikt valgresultat fått inn to mandater på Stortinget.

Små marginer

- Denne målingen viser hvor jevnt valget var. Marginene falt ned slik at det sikret fortsatt Høyre/Frp-regjering. Med bittesmå endringer tipper flertallet over til vår side. Men for Ap er det uansett en lang vei å gå for å komme opp på et høyere nivå, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Støre sier at Ap nå er godt i gang med arbeidet i Stortinget, og viser til at det nye Stortinget gir muligheter til politisk gjennomslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer