Hadde «vår horkarl til kung»-mynter i lommeboka

Rystede svensker melder om falske kong Carl Gustaf-mynter i omløp i Sverige.

LITE HYGGELIG:  Svenske kong Carl Gustaf har ikke sjøl uttalt seg om de falske myntene, som er funnet flere steder i Sverige i løpet av de siste dagene. Hans popularitet har i løpet av det siste året sunket blant svenskene etter en rekke skandaler og rykter om kongens utagerende liv. Foto: Jeon Heon-Kyun / NTB Scanpix
LITE HYGGELIG: Svenske kong Carl Gustaf har ikke sjøl uttalt seg om de falske myntene, som er funnet flere steder i Sverige i løpet av de siste dagene. Hans popularitet har i løpet av det siste året sunket blant svenskene etter en rekke skandaler og rykter om kongens utagerende liv. Foto: Jeon Heon-Kyun / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Ann-Marie (66) skulle betale for liljekonvaller for noen dager siden, oppdaget hun at enkroningene i lommeboka ikke var det de utga seg for å være.

Den svenske dama, bosatt i Stockholmsområdet, ble nokså forfjamset foran de to jentene som ville selge henne blomster, ifølge den svenske avisa Expressen.

For i lommeboka lå en høyst merkelig mynt.

«Vår horkarl till kung» sto det på mynten, som prøver å etterligne den svenske enkroningen.

Umulig - Jeg leste på enkroningen flere ganger og tenkte «det her er ikke mulig», sier Ann-Marie til avisa.

På de originale myntene er derimot ordene «Carl XVI Gustaf Sveriges kung» inngravert.

- Samtidig sto småjentene og så på meg. Jeg leste på mynten flere ganger før jeg la den ned i lommeboka igjen, sier hun videre.

Ann-Marie presiserer at mynten var veldig lik de originale enkroningene hun vanligvis betaler med, men at pengen muligens var noe lettere.

- Først tenkte jeg at jeg hadde sett feil. Men det måtte jo være en forfalskning, til tross for at den ser nesten helt lik ut som en vanlig enkroning. Portrettet av kongen er veldig likt, og det står 2012 på den, opplyser hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer