- Hadde vi visst om dette, hadde vi aldri kommet hit

Tilreisende om terrortrusslen mot Norge.

MØTER ET LAND I HØYESTE TERRORBEREDSKAP: Tilreisende vil merke seg den økte beredskapen på flyplasser, togstasjoner og grenseoverganger. Her er to bevæpnede politifolk på Oslo Lufthavn i går.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MØTER ET LAND I HØYESTE TERRORBEREDSKAP: Tilreisende vil merke seg den økte beredskapen på flyplasser, togstasjoner og grenseoverganger. Her er to bevæpnede politifolk på Oslo Lufthavn i går. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tilreisende med fly, buss, tog eller skip vil merke seg den økte beredskapen etter at politiet iverksatte en rekke tiltak i forbindelse med terrortrusselen mot Norge.

Møtt av terrorberedskap Torgny Tilstam (57) og Catarina Tilstam Toresdotter (51) fra Jönköping kom nylig i Oslo for å besøke sønnen Christoffer, og møtte  et land i høyeste terrorberedskap, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

- Hadde vi visst om dette, hadde vi ikke kommet. Folk prater jo om det uansett hvor man drar. Vi kom i går, men hadde nok ikke dratt hit om vi hadde visst om dette, sier Catarina.

- Man drar ikke til et terrortruet sted, sier hun videre.

Den svenske avisa har også snakket med servitøren Elin Höglind (22) fra Kristinehamn. Hun kom for seint til jobben etter at bussen fra Göteborg ble stoppet på grensa.

- Vi ble stoppet på grensa, og tre grensevakter kom på og begynte å søke gjennom alt. Vi måtte vise fram pass og de spurte hva vi hadde i veskene, forteller 22-åringen.

Høyeste beredskap noen gang Det er iverksatt tiltak på alle steder personer kan komme seg inn i Norge - med bevæpnet politi på flyplasser, togstasjoner, grenseoverganger og havneanlegg.

• Her ser du en oversikt over hvor man kan merke seg den økte beredskapen i Norge.

- Det er en høyere beredskap nå enn det har vært noen gang før, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til NRK.

Alle politidistriktene har fått informasjon fra Politidirektoratet om den mulige trusselen som PST orienterte om i går.

Det er opp til politidistriktene selv å gjøre lokale vurderinger for hvordan de vil håndtere dette.

Så lenge som nødvendig Og den høye beredskapen kan holdes lenge.

- Den holder vi så lenge det er nødvendig. Det er trusselvurderingen fra PST som er avgjørende, så vi kan heve beredskapen ytterligere og iverksette flere tiltak, sier Humlegård.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer