Salman Rushdie

Hadi Matar (24) siktet etter knivstikkingen

Frigir navnet på gjerningsmannen.

ANGREPET: Den kjente og kontroversielle forfatteren Salman Rushdie er angrepet på scenen i New York, melder nyhetsbyrået AP. Video: Twitter Vis mer
Publisert

Politiet i New York holder fredag ettermiddag lokal tid en pressekonferanse i forbindelse med at forfatteren Salman Rushdie ble knivstukket tidligere samme dag.

Skadeomfanget etter hendelsen er foreløpig ukjent, men ifølge flere medier skal Rushdie ha bli knivstukket gjentatte ganger i halsregionen. Han var bevisst da han ble fraktet fra stedet, og skal ha bli fraktet rett til operasjonsbordet.

På pressekonferansen sier politiet at Rushdie fortsatt opereres for skadene.

En 24 år gammel mann ved navn Hadi Matar er pågrepet etter hendelsen.

Politiet forteller videre at etterforskninga er på et svært tidlig stadium og at det er for tidlig å si noe om motivet for hendelsen. FBI er også koblet inn i etterforskningsarbeidet.

Politiet antar mannen handlet alene, men undersøker også om han kan ha samarbeidet med andre. Videre forteller politiet at de ikke har fått noe indikasjoner på angrepet på forhånd.

Mye blod

Ifølge nyhetsbyrået Ap ble han angrepet i det han ble introdusert og skulle på scenen. Angriperen skal ha begynt å slå eller stikke forfatteren, som falt i bakken.

Bilder fra stedet viser mye blod, og ambulansepersonell og politi kom til for å hjelpe forfatteren.

Hendelsen fant sted fredag formiddag i småbyen Chautauqua, rundt 50 mil nordvest for New York by.

Rushdie har i årevis vært utsatt for drapstrusler - spesielt etter utgivelsen av romanen «Sataniske vers» i 1988. Deler av den muslimske verden så på boka som blasfemisk og det iranske regimet utlyste sin fatwa over forfatteren i 1989.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer